Srijeda, 08 Listopad 2014 09:35

Proslavili prvi rođendan

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

PALIJATIVNI TIM “LIPA” PAKRAC  -

 PAKRAC - U kuriji Janković Palijativni tim “Lipa” sazvao je konferenciju za medije povodom prve godišnjice ove organizacije, prezentiran je dosadašnji rad tima, organizacijska struktura te plan i program za 2015. godinu.

IMG 3497- Palijativna skrb uvijek kreće iz obitelji pacijenta, ali takva skrb nije samo briga za umirućeg, već je to dio samorazvojnog puta svih koji u brizi sudjeluju - rekao je dr. Goran Sarajlić, predsjednik Palijativnog tima "Lipa”.

 - Iako smo formalno kao Udruga osnovani 1. srpnja ove godine, začetak našeg palijativnog rada krenuo je iz sastanka u Gradskom društvu Crvenog križa Pakrac prošle godine koji nam je dao vjetar u leđa i pomogao da se osamostalimo u ovih godinu dana. Velika zahvala ide gradovima Pakracu i Lipiku te našoj Županiji koja nas podržava u svim našim aktivnostima. Nadamo se da ćemo u narednoj godini postati još stručniji, da ćemo uspjeti u svome naumu i povećati svijest o važnosti pružanja palijativne skrbi u lokalnoj zajednici i uvođenju palijative u zakonsku regulativu – kazala je tajnica, Ljerka Pavković.

 - Palijativna skrb nije samo skrb za umiruće. Naš cilj je ne da bolesnik pošto poto bude na bolničkoj skrbi već je naš cilj da obitelji bolesnika naučimo kako da se nose s bolešću – komentirao je pitanje dr. Sarajlić.

IMG 3506- Mi upućujemo bolesnike i članove njihovih obitelji na njihova materijalna prava pri HZZO-u”. Nama ne treba mnogo novaca za naš rad. Treba nam jedino za proces edukacije i za prezentativni dio koji dobijemo od gradova naše županije i drugih sponzora. Pritom farmaceutska industrija se nije baš pokazala široke ruke – kazala je Pavković.