Petak, 19 Rujan 2014 09:46

Održali 22. izvještajnu Skupštinu

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

UDRUGA HRVATSKIH VOJNIH INVALIDA DOMOVINSKOG RATA GRADA POŽEGE  -

 POŽEGA – Kao jedna od najstarijih udruga proisteklih iz Domovinskog rata je i požeška HVIDR-a, koja je proteklog tjedna održala svoju 22. Redovnu izvještajnu Skupštinu na kojoj je šezdesetak članova usvojilo izvješća o radu, financijska izvješća, ali i razmatralo neka kritička mišljenja o radu, te na koji način poboljšati rad. Izvješće o radu podnio je prošle godine izabrani Tomo Vrhovac, koji je u protekloj godini, zajedno s predsjedništvom udruge inicirao i proveo brojne aktivnosti. U svom radu udruga se oslanja na grad Požegu koji iz proračuna izdvaja više od polovice sredstava, od prošlogodišnjih 120 tisuća kuna utrošenih za rad. Rad udruge pomaže i Požeško-slavonska županija i dvije općine koje imaju svoje članove u članstvu ove požeške udruge.

IMG 8429Požeški dogradonačelnik Darko Puljašić podržao je rad Udruge HVIDR-a i istakao da će grad i za ovu godinu osigurati sredstva koja su potrebna za rad, kako udruge, tako i sportske sekcije koja djeluje pri udruzi. Rad skupštine podržao je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, istakavši da su svi branitelji imali čast da brane domovinu, čast da budu suvremenici stvaranje hrvatske države. No sada je nužno zajedništvo branitelja i invalida isto kao i onda kada su krenuli u obranu. Župan Tomašević je najavio da zajedno s gradom Požegom i gradonačelnikom Neferovićem rade na ostvarivanju ideje gradnje ili stvaranja doma branitelja, doma veterana, pod čijim krovom će se naći sve udruge, svi branitelji, invalidi, roditelji i udovice poginulih branitelja, djecu poginulih branitelja, jedan dom koji bi osigurao rad svima, okupljanje i zajedništvo.

 Udruga HVIDR-a nositelj je projekta „Slavonski heroji mira – da se ne zaboravi“ za koji im je Ministarstvo obrane odobrilo sredstva za provođenje, a u planu im je održavanje niz predavanja koje bi održavali branitelji po školama u kojima bi se evocirala sjećanja iz Domovinskog rata, te upoznalo učenike s Domovinskim ratom i događajima iz rata na ovim prostorima.