Nedjelja, 09 Ožujak 2014 12:08

Nagodinu velika obljetnica 110. godina DVD-a

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

109. REDOVNA SKUPŠTINA DVD BRESTOVAC -
 
BRESTOVAC - Proteklog vikenda u Vatrogasnom domu DVD-a Brestovac održala se 109. redovna skupština. Na skupštini su bili nazočni svi članovi DVD-a te gosti iz DVD Ivandol, Jaguplije, Pleternica, Orljavac, Zakorenje, Kaptol, Lipik, Pakrac, Čaglin, Kutjevo, Jakšić, Bribir, predsjednik vatrogasne zajednice Požeško slavonske županije Željko Petrović, dožupan Željko Jakopović, pročelnik Područnog ureda DUZS-a Slavko Marinac, te načelnik općine Brestovac Zdravko Mandić. DVD Brestovac postoji od 1905. godine, a danas društvo čini 120 članova od kojih je 65 aktivnih te 40 djece i mladeži.
- Što se tiče intervencija u protekloj godini moram istaknuti zadovoljstvo jer bilježimo smanjen broj požara i tehničkih intervencija u odnosu na 2012.IMG 4368 godinu, iako smo u 2013. godini zabilježili ukupno 21 intervenciju od kojih je 6 požara otvorenog prostora, 1 požar stambenog objekta, 1 požar gospodarskog objekta tj. pilane u Ivandolu te 3 intervencije kontroliranog spaljivanja korova. Tehničkih intervencija u prometu bilo je 3, te 1 intervencija nasilno otvaranje ulaznih vrata kuće, 3 ispumpavanja podruma, 2 ispumpavanja bunara i 1 vađenje mačke iz bunara - rekao je zapovjednik VC Brestovac Alen Ugrin te dodaje da od ostalih intervencija i događanja bilježe nekoliko pranja asfalta te prijevoza 63 cisterne vode.
- Ono što nas čeka u ovoj i idućoj također su zadaće na koje ne smijemo zaboraviti. To je ponajprije obilježavanje 110. obljetnice opstojnosti DVD Brestovac, koju ćemo prigodno, svečano i skromno obilježiti 2015. godine. Bit će to prigoda da se podsjeti na stoljetni rad i djelovanje vatrogastva o našem naselju i cijeloj općini, da učinimo dodatne napore za obnovu, dogradnju i adaptaciju našeg Vatrogasnog doma i ostalih prostora, da se operativno ojačamo osposobljavanjem mladih vatrogasaca i stjecanjem novih znanja i vještina, posebice u području vatrogasnih specijalnosti - rekao je tajnik DVD-a IMG 4373Dejan Gomerčić
Ove i iduće godine DVD ima velike planove za koje su im potrebna novčana sredstva pa su tako za ovu godinu planirali prihode od 469 tisuća kuna koje namjeravaju dobiti od općine Brestovac, osiguranja i drugih sponzora.
- Mi se nadamo da ćemo moći pomoći DVD-u iako se tu radi o velikom iznosu što proračun općine ne može podnijeti, ali nastojimo da se to ostvari. Evo za ovu godinu smo podnijeli zahtjev za legalizaciju svih javnih objekata na području općine Brestovac pa tako i Vatrogasnog doma te smo na taj način pomogli DVD-u Brestovac, najprije moramo legalizirati pa onda tek možemo dalje zidati tako da nadogradnja doma ostaje i dalju u planu za 2015. godinu - izjavio je načelnik općine Brestovac Zdravko Mandić.