Nedjelja, 22 Rujan 2024 12:33

Održana 1. Ajvarijada u Kutjevu a najbolji ajvar pripremile su Vesna Štimac iz Kutjeva, Tonka Šarić iz Požege i Ana Marjanović iz Požege koje su nagrađene

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

KUTJEVO - Na 1. Ajvarijadi koju je u sklopu Kulturnog ljeta u Kutjevu koje je organizirao Grad Kutjevo natjecalo se 22 ajvara. Sve je održano u dvorištu Caffe bara Ceco a na nekoliko štandova izloženi su proizvodi domaćih OPG-ova i rukotvorine obrtnika i poduzetnika. Organizatori su ajvar pripremali u velikom kotlu tako da je ajvara za kušanje bilo u dovoljnim količinama. Da sve bude veselo pobrinule su se članice Ženskog tamburaškog sastava Filis.

Ocjenjivačka ko,misija u sastavu: predsjednik ocjenjivačke komisije Zvonimir Škopec, te članovi Krunoslav Sontaka, Đurđica Hula i Mihaela Razumović morali su probati i ocijeniti svih 22 uzorka, a po njihovom priznanju ajvari su bili odlične kvalitete. Na kraju su istakli tri najbolja: prvo mjesto odnio je ajvar kojeg je napravila Vesna Štimac iz Kutjeva. Drugo mjesto za svoj ajvar osvojila je Tonka Šarić iz Požege, a treće Ana Marjanović iz Požege. Nagrade je uručio kutjevački gradonačelnik Josip Budimir.

Medij