Nedjelja, 25 Kolovoz 2024 10:36

Veliki broj posjetitelja na 4. Ribarskim danima i 18 ekipa na 1. Fišijadi u Trenkovu prvi puta kraj dvorca baruna Trenka

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

TRENKOVO - Vrijedni članovi ŠRU "Veličanka" iz Trenkova uspjeli su ponovno organizirati odličnu manifestaciju svoje 4. Ribarske večeri s po prvi piuta 1. Fišijadu u Trenkovu - natjecanjem u kuhanju fiš paprikaša na kojoj se natjecalo 18 ekipa iz Požeštine i susjednih gradova. Do sadašnje tri su organizirali uz svoj ribnjak, a dobar uspjeh ih je potakao da sve to malo dignu na viši nivo pa su ovogodišnje Ribarske večeri organizirali u Parku kraj dvorca baruna Trenka u Trenkovu, što se pokazalo kao odličan pogodak. Ekipe siu kuhale uz dvorac i oko dvorca, a na prostoru kraj dvorca bio je postavljen veliki šator u kojemu je bilo nekoliko stotina sjedećih mjesta. Za posjetitelje je bilo dobro što su imali na raspolaganju i piuno parkirališnih mjesta.

Nakon kuhanja fiša uslijedilo je ocjenjivanje od strane stručne komisije, a na kraju smo doobili i pobjednike. 1. mjesto je osvojio već prokušani majstor i pobjednik nekoliko fišijada u Požeštini Branko Milković iz Blacka. 2. mjesto osvojila je odlična ekipa ŠRD Klen iz Brestovca. 3. mjesto osvojila je ekipa Mjesnog odbora Brestovac, a na 4. mjesto plasirala se ekipa iz Rešetara. 5. mjesto je osvojila ekipa Nogometaša BSK Biškupci. Nagrade i priznanja uručila im je požeško-slavonska županica Antonija Jozić i načelnik općine Velika Robert Hofman.

Domaćini iz ŠRU veličanka ovaj puta su pripremili i odličnu ponudu jela i pića, a uz fiš paprikaš bilo je i pohanih šaranskih potkova, šarana na rašljama koji se kao posebni specijalitet najviše traži, te za one najmlađe i hamburgera. Od 19 sati do kada je goste zabavljao DJ Pavka, na pozornisu su došli tamburaši iz TS Rubato koji su nastavili sa pravom zabavnom večeri uz riblje delicije.

Medij