Subota, 24 Kolovoz 2024 21:40

Započela devetnica Gospi od suza u Pleternici

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

PLETERNICA - U svetištu Gospe od suza u Pleternici započela je 23. kolovoza 2024. devetnica u pripravi za njezin blagdan. Euharistijsko slavlje na otvorenom s mnoštvom hodočasnika predvodio je požeški biskup emeritus Antun Škvorčević. Pozdrav mu je uputio rektor svetišta Antun Ćorković.

6H7A8789

 

U svom uvodu biskup je zatim spomenuo kako već prvoga dana devetnice želimo Gospi od suza zahvaliti što nas okuplja i pomaže shvatiti kako mi nismo izgubljeni pojedinci koji nikome ništa ne znače, nego smo Crkva, Božji narod, Božja građevina. Dodao je da joj zajedno s njima želi povjeriti sve boli koje nosimo u srcima, kao i druge nevolje koje prate naše postojanje, da nas ona svojom majčinskom ljubavlju utješi i snažno povjeri svome sinu Isusu Kristu te u njemu pronađemo pobjedničku istinu za ovdje i za vječnost.

Draga braćo i sestre! Neka ova devetnica bude zaista jedan veliki događaj gradnje koju Marijinim zagovorom i zauzetošću omogućujemo Bogu u našim srcima i savjestima. Hvala vam što s tom spremnošću i otvorenošću započinjete ovu devetnicu, da vaša duša i savjest budu prostor u kojem će Bog djelovati i ostvarivati najdugoročnije hrvatske izgradnje. Dao Bog da zagovorom Isusove Majke, Gospe od suza tako bude“, zaključio je biskup Antun homiliju.

6H7A8798

 

Nakon popričesne molitve biskup je posebnom molitvom povjerio sve nazočne Isusovoj Majci a oni su je zaključili Molitvom pape Ivana Pavla II. Gospi od suza. 

 

U nedjelju 25. kolovoza duhovni program se nakon misnog slavlja tradicionalno nastavlja na Trgu bećarca koncertom duhovne glazbe „Neka mi bude“ kada će po prvi puta za ovu prigodu nastupiti zbor mladih „Lacrima“ uz brojne goste. Osim koncerta i Interpretacijski centar Terra Panonica je pripremio zanimljiv i primjeren program, prikazivanje filma Gospin grad, a na raspolaganju će biti i uvijek djeci zanimljiva vožnja turističkim vlakićem.6H7A8776