Ponedjeljak, 15 Srpanj 2024 12:35

Održano Slikanje uz vino na prekrasnoj lokaciji Vile Vinkomir

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

KUTJEVO – U sklopu ovogodišnjeg Kulturnog ljeta u Kutjevu održano je Slikanje uz vino u prirodi na prekrasnoj lokaciji Vile Vinkomir. 35 sudionika dobilo je priliku pokazati svoj talent pod vodstvom akademske slikarice Anite Grbavac Jakobović, a slikali su razne motive krajolika i arhitekture kutjevačkog kraja.
Treća je ovo godina kako se održava ova popularna likovna kolonija, a koliko je omiljena pokazuje i činjenica da je i kiša znala kada treba stati i pustiti suncu da obasja Vinkomir gdje su potom jedine kapljice bile one vinske. Udruga Kutjevačkih vinara pobrinula se za nekoliko butelja vrhunskih vina, a organizatori su pripremili i slane zalogaje za umjetnike. Svojim dolaskom Slikanje uz vino podržao je i kutjevački gradonačelnik Josip Budimir, a slikanje je potrajalo do noćnih sati te se pretvorilo u slikanje pod zvijezdama.
Ovogodišnja manifestacija bila je prigoda da se održi i humanitarna izložba gdje su posjetitelji mogli kupiti slike s dviju prethodnih likovnih kolonija i svojom donacijom sudjelovati u humanitarnom djelu.
Mnogima poznat po pokretanju humanitarnih akcija, Bruno Lerotić, nastavlja svoj dobrotvorni rad s novim obiteljima kojima treba pomoć ovaj put prikupljajući sredstva za sedam obitelji u teškoj financijskoj situaciji i jedan azil. Cilj je prikupiti 500.000 eura, a dosad je sakupljeno 470.000 eura.
Grad Kutjevo odlučio je pridonijeti ovoj plemenitoj akciji s donacijom i sloganom “Biti dobar stvar je izbora”. Humanitarnom izložbom u sklopu događaja prikupljeno je 620 eura za obitelji u potrebi, a sredstva će biti pridodana akciji Brune Lerotića.