Petak, 21 Lipanj 2024 09:44

Na kraju školske godine održan svečani prijem nagrađivanih učenika Glazbene škole Požega

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽEGA - U Koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega održan je svečani prijem za učenike koji su ostvarili postignuća na natjecanjima u školskoj godini 2023./2024. kao solisti te kao članovi komornih sastava, zborova i orkestara u glazbenim i opće obrazovnim disciplinama a sudjelovali su ukupno 168 puta.

Najvrjednije osvojene nagrade svakako su četrnaest prvih nagrada na državnim natjecanjima, od kojih je osam Oskara znanja. Nadalje, u ovoj školskoj godini imaju 21 laureat u svim kategorijama na brojnim međunarodnim natjecanjima te jedan Grand prix osvojen na međunarodnom natjecanju tamburaša.

Nagrađene učenike i njihove mentore uvodno je pozdravio ravnatelj Škole Alen Kovačević koji je naglasio kako su osim sudjelovanja na brojnim natjecanjima održali i gotovo 90 koncerata te ostvarili preko 30 izvanškolskih nastupa. - Bili smo domaćini dva državna natjecanja ove školske godine, a bili smo domaćin i organizator Međunarodnog natjecanja tamburaša i Međunarodnog natjecanja dječjih zborova Vallis Aurea Cantat. Organizirali smo nekoliko seminara  našoj Školi, ostvarili smo brojne suradnje s drugim glazbenim školama sudjelujući na njihovim obilježavanjima dana škole i drugim svečanostima. Sudjelovali smo na mnogim natjecanjima kako u našoj zemlji, tako izvan nje te vjerujemo da gdje god dođemo, na neki osvijetlimo obraz kako škole, tako i našeg grada i županije. Vjerujem da smo na ponos naših sugrađana, našem osnivaču Požeško-slavonskoj županiji i gradu Požegi kojima se ovim putem zahvaljujem na svoj podršci i brizi.“ – rekao je Alen Kovačević, ravnatelj Glazbene škole Požega.

Izvor: rva.hr