Četvrtak, 13 Lipanj 2024 10:48

Donacija Udruge Herceg Stjepan Požega Odjelu pedijatrije OŽB Požega

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

POŽEGA - Udruga Herceg Stjepan Požega organizirala je svoje Hercegovačko silo, na kojemu je prodavala tombolu a prihod su namijenili i u humanitarne svrhe. Tako su odvojili iznos od 1.000 eura za Odjel pedijatrije Opće županijske bolnice Požega. Donaciju su odvojili i prije nekoliko godina, a odvojit će sredstva i ubuduće, istakao je predsjednik Udruge Herceg Stjepan Vlado Boban, te dodao da su u donaciji sudjelovali svi posjetitelji Hercegovačkog sila jer su unaprijed znali da kupnjom tombole pomažu pedijatriji OŽB.

IMG 4266Donaciju je primila dr. med. Danijela Vidić, specijalist pedijatrije a uručio predsjednik Udruge Herceg Stjepan Vlado Boban i zahvalio Upravnom vijeću OŽB što je porihvatio ovu donaciju.

Voditelj odjela prim. mr. sc. Vlado Drkulec, dr. med. je istakao da Odjelu pedijatrije OŽB Požega gravitira od 14 - 16.000 pacijenata iz Požeško-slavonske županije ali i susjednih županija. Nekada su mali pacijenti više zadržavani na bolničkom lijhečenju, bilo ih je do 1.300, a danas se puno toga odradi kroz dnevnu bolnicu I boravku od nekoliko do 10-tak sati. No uvijek ima i onih pacijenata koji ostaju u bolnici, uz njih  netko od članova obitelji. Broj ležajeva u sobama se mijenja ovisno o svakodnevnoj potrebi.

Zahvalio se Udruzi Herceg Stjepan, te napomenuo da još neke udruge kroz svoje djelatnosti, kao sportske, Požeška biskupija, grad Požega i dr. uvijek doniraju sredstva za poboljšanje rada i usluge boravka za male pacijente. To se odnosi za opremu dječjeg boravka na odjelu, potrebnih aparata i uređaja. Od ovih sredstava opremit će se jedna kupaonica za djecu koja ostaju duže na odjelu pedijatrije.