Srijeda, 29 Svibanj 2024 08:24

Učenici i nastavnici OŠ Julija Kempfa svečanom sjednicom i priredbom u dvorani Glazbene škole Požega obilježili svoj Dan škole

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

POŽEGA - U Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega proslavljen je Dan OŠ Julija Kempfa Požega.

Proslava je započela svečanom sjednicomna kojoj su roditeljima predstavljene brojne aktivnosti i projekti koje su učenici i učitelji provodili tijekom cijele godine te su dodijeljene nagrade učenicima i mentorima za iznimne uspjehe u ovoj školskoj godini.

Bila je ovo izuzetno uspješna godina pa gotovo da i nema nastavnoga predmeta u kojem Kempfovci nisu ostvarili zapažene rezultate. O tom najbolje svjedoče sljedeće brojke: 88 učenika sudjelovalo je na različitim državnim natjecanjima u znanju i sportu,učenici s teškoćama osvojili su 2 srebra i 2 bronce na Državnom natjecanju u Poreču, čak 16 prvih mjesta s različitih županijskih natjecanja, a posebno valja istaknuti i izuzetan uspjeh učenice sedmog razreda Tene Stastny koja je na Državnom natjecanju iz kemije osvojila prvo mjesto!

Tena Stastny proglašena je učenicom generacije zbog ostvarenih rezultata na nekoliko županijskih i trima državnim natjecanjima, ali i zbog primjerenog odnosa prema radu i sudjelovanju u životu ove škole.

Nakon sjednice, održana je svečana priredba. Uz uvodno obraćanje ravnateljice, brojni uvaženi gosti uživali su u prigodnom glazbenom, scenskom i plesnom programu koji su učenici priredili sa svojim nastavnicima. Kao i uvijek, djeca su svojim optimizmom i energijom podsjetila na radost života, ali i da prave vrijednosti kao što su marljiv rad, prijateljstvo i suradništvo nikad ne zastarijevaju!