Četvrtak, 09 Svibanj 2024 12:26

Godišnja Izborna skupština Matice umirovljenika Jakšić - za predsjednika izabran ponovno Slavko Glavaš

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

JAKŠIĆ - U punoj dvorani Honda u Jakšiću održana je Godišnja Izborna skupština Matice umirovljenika Jakšić, po broju članova i aktivnostima najveće MU u Požeško-slavonskoj županiji. Na početku je Mješoviti zbor MU Jakšić uz himnu izveo i dvije pjesme, a pjesnikinja Mira Šulc recitirala dvije vlastite pjesme.

Brojne su aktivnosti i projekti koje su prošle godine proveli, a izvješće je iznio predsjednik Slavko Glavaš, koji se dotakao svih aktivnosti od Valentinovske zabave za umirovljenike, obilježavanja Dana žena, jednodnevnih izleta u kojima su obišli Kopački rit, Pečuh u Mađarskoj, Slav. Brod, Bjelovar, bili su domaćini Sportskih susreta svih Matica umirovljenika Požeško-slavonske županije na kojima su postigli odlične rezultate, osvojili nekoliko prvih mjesta i na kraju bili proglašeni najboljom ekipom sportskih susreta. Sudjelovali su na Smotri pjevačkih skupina županije, obilježili Dan starijih osoba, uz koji su posjetili i HNK u Osijeku te gledali operu Samson i Dalila, sudjelovali na Katarinskoj zabavi i na kraju organizirali Novogodišnje druženje za umirovljenike i članove Matice.

Za sve ove brojne aktivnosti imali su na raspolaganja 5.500 eura od kojih je polovica donacija Općine Jakšić, polovica od njihovih članarina donacija. Sličan Plan rada donijeli su i za ovu godinu za koji planiraju i malo veći plan prihoda.

Kako je ovo bila Izborna skupština, razriješili su staro rukovodstvo, predložili novo i jednoglasno izabrali, ponovno za predsjednika Slavka Glavaša, za dopredsjednika Antu Kovačića, tajnika Matu Čuljka i 12 članova Izvršnog odbora. Za delegate koji ih predstavljaju u Matici umirovljenika Požeško-slavonske županije izabrali su Slavka Glavaša, Šteficu Stojčević i Željku Glavaš.

Na kraju Skupštine sve učesnike pozdravili su i čestitali im na uspješnom radu načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević, koji im je zaželio i dobar rad u ovoj godini, predsjednik Općinskog vijeća Jakšić Boško Obradović i dopredsjednik MU PSŽ Nediljko Nenadić, a na dobroj suradnji i uz želje za nastavak zahvalio se predsjednik HKUD Slavonija Jakšić Dario Pažin.

Uslijedila je večera, druženje i ples uz tamburašku skupinu HKUD "Slavonija" Jakšić.