Srijeda, 24 Travanj 2024 08:17

HPD "Sokolovac" ima četiri nove markacistice koje su završile tečaj i položile ispit

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

NAŠICE - Članice markacističke sekcije Hrvatskog planinarskog društva "Sokolovac" iz Požege: Vesna Matoković, Elizabeta Radetić, Spomenka Mušec i Katica Bartošek ovoga su vikenda uspješno položile ispit za markacistice.

Tečaj je organizirala Komisija za planinarske putove Hrvatskog planinarskog saveza u suradnji s Planinarskim društvom "Krndija" iz Našica.
Teorijski dio tečaja održao se u prostorijama planinarske kuće "Krndija" u Londžici, a praktični dio na području Krndije.
Markacisti su planinari koji volonterski obilježavaju i održavaju planinarske putove. Djeluju u osnovnim planinarskim udrugama te u županijskim i gradskim planinarskim savezima, a njihov rad koordinira Komisija za planinarske putove HPS-a. Organizirano djelovanje markacista uređeno je Pravilnikom Komisije za planinarske putove HPS-a. Markacistice i markacisti sve to rade kako planinari ne bi zalutali. Također, kada obilježavaju putove rade to za sve planinare - a ne samo za domaće, koji ionako poznaju svoj kraj.

Markacistička sekcija HPD Sokolovac vrijedno radi na održavanju gotovo 75 kilometara planinarskih putova za koje je zadužena prema registru HPS-a na korist čitave planinarske zajednice.  Zato je ovo povećanje broja educiranih markacista u HPD "Sokolovac" jamstvo da će se planinarski putovi za koje je  "Sokolovac" zadužen i dalje kvalitetno i redovito obnavljati.viber slika 2024 04 21 18 13 35 601