Subota, 16 Ožujak 2024 15:14

Obilježavanje dana narcisa - Dana posvećenog borbi protiv raka dojke u Požegi

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, Liga protiv raka Požega i Klub žena operiranih na dojci Požega obilježili su na požeškom Trgu sv. Trojstva „Dan narcisa“, Dan posvećen borbi protiv raka dojke.

Na Dan narcisa dijele se edukativne brošure i prodaju donirani cvjetovi narcisa. Sva prikupljena sredstva usmjeravaju se za pomoć pri ranom otkrivanju raka dojke, te za pomoć  ženama oboljelima od raka dojke.

Svijest o velikoj važnosti redovitih preventivnih pregleda dojki u našoj je županiji i dalje na visokoj razini. Redovito se odaziva sedam od deset žena, no to ujedno znači da se još uvijek tri od deset žena ne odaziva redovito.

 - Pozivamo sve žene koje se nisu odazvale pozivu na mamografski pregled koji je nakon 50. godine života potrebno napraviti najmanje jednom u dvije godine da nam se jave kako bi dobile termin za pregled na 034/311-563 ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. posebno zbog toga što se u Požeškoj županiji bilježi oko 50 oboljelih žena gpodišnje. Na vrijeme otkriven rak na dojci je izliječiv i žena nastavlja s normalnim životom. Stoga iako županija bilježi dobar odziv na preventivne i mamografske preglede, uvijek se može i bolje i tako spasiti još poneki život dok nije kasno - istakla je voditeljica Službe za javno zdravstvo dr.sc. Jasmina Kovačević dr. med., spec. javnog zdravstva.

Akciju uz Dan narcisa su podržali požeški gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić i zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha.