Srijeda, 24 Siječanj 2024 15:14

Okrugli stol o percepciji lovaca u sklopu Memorijala Duško Radić i promocija knjige "Zapisi jednog lovca II"

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - Hrvatski lovački savez i Lovački savez Požeško-slavonske županije pozivaju Vas na11. Memorijal Duška Radića u sklopu kojeg će se održati okrugli stol pod nazivom „Percepcija lovaca u hrvatskoj javnosti“ i promocija knjige Ive Gregurića „Zapisi jednog lovca, drugi dio“. Događanje će se održati u petak, 26. siječanj 2023. godine s početkom u 18.00 sati u Gospodarskoj komori Požeško-slavonske županije,Vukovarska 6, 34000 Požega.

Sudjelovanje na okruglom stolu najavili su: Marija Vučković, ministrica poljoprivrede, Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije, Ivica Budor, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza, Vladimir Janković, direktor proizvoda Jutarnjeg lista i Petra Balija, urednica posebnih projekata Večernjeg lista.

Sudionici okruglog stoga raspravljat će o ulozi lovaca u očuvanju prirode i životinjskih staništa, spašavanju i repopulaciji ugrožene divljači kao i o ulozi lovstva kao pokretača lokalnih gospodarstva i turizma. Također, raspravljat će i o aktivnostima lovaca za vrijeme epidemije afričke svinjske kuge te zašto se lovstvo još uvijek u hrvatskoj javnosti nerijetko prikazuje u negativnom kontekstu.

U Republici Hrvatskoj je registrirano ukupno 65.400 lovaca i ta brojka iz godine u godinu raste, pri čemu se članstvo već godinama pomlađuje.

Nakon okruglog stola održat će se promocija knjige Ive Gregurića „Zapisi jednog lovca, drugi dio“.

Oba događanja održavaju se u sklopu Memorijala Duška Radića, kojim se prisjećamo našeg kolege novinara, glavnog urednika Hrvatskog radija, velikog zaljubljenika u lov i prirodu Duška Radića koji nas je prerano napustio prije dvanaest godina. U sklopu Memorijala održat će se i dva prigodna lova. Lov na fazane održat će se u petak, 26. siječnja u lovištu broj XI/107 – „POŽEGA I“, dok će se lov na divlje svinje održati u subotu, 27. siječnja u lovištu broj XI/7 – „JUŽNI PAPUK II“.