Srijeda, 24 Siječanj 2024 08:40

Podržimo učenike Obrtničke škole Požega na međunarodnom natjecanju u Sloveniji

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - Učenici Obrtničke škole Požega – smjer turističko-hotelijerski komercijalist i ove godine sudjeluju na Međunarodnom natjecanju „Več znanja za več turizma“ koji organizira Turistička zajednica Slovenije. Na natjecanje se prijavilo više od 100 srednjih strukovnih škola a Povjerenstvo je odabralo 28 škola iz Europe među kojima je i rad učenika Obrtničke škole Požega. Natjecanje se održava u sklopu Međunarodnog sajma turizma i gastronomije Alpe Adria u Ljubljani od 31.1.2024 – 3.2.2024.

Tema ovogodišnjeg natjecanja je „Okusi zavičaja“ a zadatak je bio osmisliti novi gastro suvenir. Nakon istraživanja postojeće gastronomske ponude, a u suradnji s Gradskim muzejem Požega, učenici su osmislili gastronomski suvenir pod nazivom „Vinski zalogaji“ koji se sastoji od tri proizvoda – Požeški kitnkez, Pandurovi krekeri i čokoladne praline s vinom - Vinice.

Više o projektu možete pogledati na mrežnoj stranici projekta: https://vino-u-zalogaju.webnode.page/

U realizaciji projekta imali smo veliku pomoć naših sponzora: Gradski muzej Požega, Turistička zajednica Požeško-slavonske županije, Požeško-slavonska županija, Color d.o.o Požega, Alles d.o.o Požega, Pin Exclusive d.o.o Požega, Obrt Adžaga gradnja Velika, Paterna d.o.o Pletarnica, Zlomialić, obrt za usluge i prijevoz, vl. Filip Zlomislić, Radovanci, Oroz Pharm d.o.o Požega, KTC d.o.o Križevci, Vinarija Jakobović, Vinarija Krauthaker, Portfolio d.o.o Požega, Inter d.o.o Srednje selo, OPG Ribičić Grabarje, Udruga vinara i vinogradara Požega, Vinarija Zrinščak, Kotanyi d.o.o Zagreb te Knjižara i papirnica Trim. Bez sponzora ovaj projekt ne bi bilo moguće realizirati stoga još jednom zahvaljujemo svim sponzorima koji su nam osigurali financijska sredstva za putovanje.Vinski zalogaji

Posebno zahvaljujemo našim kolegama, cijelom 4.h razredu koji je svakodnevno sudjelovao u razradi projekta ali i učenicima smjera modni tehničar i stolar s kojima smo ostvarili predivnu međusektorsku suradnju u pripremi predstavljanja naših proizvoda na sajmu. Učenice tekstilnih zanimanja napravile su jedinstvene personalizirane dukse, poklon vrećice za vino i dekorativne tkanine dok su stolari izradili etažnu policu, nosiljku za vino i držače za čaše. Ponosni smo na našu suradnju na razini škole u kojoj smo pokazali koliko je važno međusobno surađivati i raditi u timu.

Obrtničku školu Požega, ali i turističku ponudu naše županije, predstaviti će učenici: Lana Adžaga, Ines Đogolović, Lara Katušić, Ana Zelenika, Petar Vrgoč, Leon Drašković i Filip Baltić. Učenike su pripremile prof. Marijana Levar i Helena Bunjevac-Grahovac.

Jedna od kategorija natjecanja je snimanje video spota i javnoglasanje za promotivni spot. Svi promotivni spotovi objavljeni su na web stranici Turističke zajednice Slovenije uz opciju glasovanja. Glasovanje počinje u srijedu, 24. siječnja u 9 sati, a završava 31. siječnja u 17 sati. Spot koji dobije najviše glasova dobit će posebnu nagradu na sajmu.

Kako glasati: Glasuje se klikom na gumb Oddaj svoj glas koji se nalazi pored snimke. Sa jedne IP adrese omogućeno je dati samo jedan glas po spotu dnevno.

Poveznica za glasanje: https://turisticna-zveza.si/video-glasovanje/okusni-zakladi

Molimo vas da svojim glasom podržite učenike Obrtničke škole Požega i njihov projekt „Vinski zalogaji“.