Petak, 29 Prosinac 2023 15:10

Osumnjičeni Vjekoslav Potočanac predan pritvorskom nadzorniku zbog nasilja u obitelji i razriješen dužnosti predstojnika

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

Službeno izvješće policije PU požeško-slavonske: Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava protiv njega se podnosi nadležnom državnom odvjetništvu  - 

Povodom brojnih medijskih upita Policijska uprava požeško-slavonska potvrđuje da su policijski službenici dovršili kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Velike zbog sumnje da je počinio kaznena djela „Nasilje u obitelji“ i "Povreda djetetovih prava".

Policija ne navodi u svom izvješću ime osumnjičenika, ali sada već svi znaju da se radi o 41-godišnjem Vjekoslavu Potočancu iz Trenkova, koji je jučer nakon prijave supruge priveden na kriminalističko istraživanje.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava protiv njega se podnosi nadležnom državnom odvjetništvu.

Vodeći računa o zaštiti digniteta žrtve te njenoj zaštiti od sekundarne viktimizacije i stigmatizacije okoline, detalje o načinu počinjenja kaznenog djela i žrtvama nismo u mogućnosti iznositi - stoji u izvješću policije.

Ovaj slučaj je izazvao veliku medijsku pozornost, i još jedna je u nizu afera s obiteljskim nasiljem kojega je bilo nekoliko u Požegi, a kako su svi uglavnom ne samo članovi HDZ-a nego i visoko pozicionirani u stranci i na odgovornim dužnostima, očekuje se da će HDZ poduzeti sankcije prema svom članu, predsjedniku HDZ-a općine Velika i članu Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije.

Kako izvještavaju neki mediji Hrvatski zavod za socijalnu skrb poduzeo je stegovne mjere i smijenio s dužnosti v.d. pročelnika u uredu Požega, koju funkciju je obnašao Vjekoslav Potočanac od osnivanja Hrvatskog zavoda za socijalni rad, ali i nekoliko godina ranije kao ravnatelj Centra za socijalnu skrb Požega.