Subota, 23 Prosinac 2023 09:34

Savjet mladih Požeško-slavonske županije darivao djecu u Centru za pomoć u zajednici Lipik

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

LIPIK - Savjet mladih Požeško-slavonske županije realizirao je još jednu inicijativu vrijednu svake pohvale. Naime, dio sredstava za 2023. godinu izvodili su kako bi izmamili osmijeh na lice djeci i mladima, korisnicima Centra za pružanje usluga u zajednici Lipik, a prilikom blagdanskog druženja osmijeha uistinu nije nedostajalo.

7a4b8d7c0616807165d6cd6947d463ae 3 XL

- Kao savjetodavno tijelo pri županiji zastupamo interese i potrebe svih mladih u našoj županiji, a posebice onih koji su u nepovoljnijem položaju od svojih vršnjaka. Sada već drugu godinu zaredom organiziramo oblik humanitarne pomoći usmjerene prema mladim osobama. Prošle godine smo organizirali humanitarni koncert grupe Crvena jabuka u Požegi za pomoć u liječenju naše sugrađanke, a ove godine, sredstva smo usmjerili na kupnju poklona korisnicima ovog centra kako bismo ih razveselili uoči Božića. Vjerujem kako je ovo prva u nizu suradnji s Centrom za pružanje usluga u zajednici Lipik jer je njihova priča zaista inspirativna. Ovim putem se želim zahvaliti i Požeško-slavonskoj županiji i županici Antoniji Jozić koja nas uvijek podupire u svim našim aktivnostima - rekla je predsjednica Savjeta mladih Požeško-slavonske županije Lara Mandić te dodaje da su članovi zahvalni i tvrtki Alles koja je u božićnom duhu financijski podržala inicijativu.

Centar za pružanje usluga u zajednici Lipik ustanova je socijalne skrbi koja kroz socijalne usluge smještaja, boravka, organiziranog stanovanja, savjetovanja, rane razvojne podrške, psihosocijalne podrške i pomoći u kući zbrinjava djecu bez roditelja ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djecu s teškoćama u razvoju te starije i druge osobe kojima je prijeko potrebna pomoć druge osobe.7a4b8d7c0616807165d6cd6947d463ae 5 XL

Ravnatelj ustanove, Ivan Pušćenik, uz upućene zahvale Savjetu mladih Požeško-slavonske županije, upoznao je kako trenutno skrbe o 53 djece s područja cijele Republike Hrvatske te potreba za smještajem konstantno raste.

Hvalevrijednu inicijativu mladih podržala je i požeško-slavonska županica Antonija Jozić koja je zajedno s mladima i gradonačelnikom Grada Lipika Vinkom Kasanom, posjetila centar u Lipiku.

- Izuzetno sam ponosna na inicijativu Savjeta mladih Požeško-slavonske županije jer su svojom gestom u ovo predbožićno vrijeme razveselili one koji su im bliski, a to su djeca i mladi. Zahvalila bih se ravnatelju Pušćeniku i cijelom njegovom timu koji svakodnevno brinu da djeca ovdje imaju odgovarajuću skrb i da na najljepši mogući način provedu svoje djetinjstvo u našem Lipiku – istaknula je Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije.7a4b8d7c0616807165d6cd6947d463ae 6 XL