Subota, 09 Prosinac 2023 11:46

Povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti postavljena izložba „Kreativni i neovisni“

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽEGA - Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, Požeško-slavonska županija (Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga na području Požeško-slavonske županije) i Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, u suradnji s Gradskom knjižnicom Požega, organizirali su izložbu radova s natječaja “Kreativni i neovisni”.

a99475c9da7b69132aa0f2b1fa3d4aba 11 XLNavedeni natječaj proveden je od 16. prosinca 2022. do 25. travnja 2023. godine, a glavni cilj je potaknuti učenike da pokažu znanje i stav prema sredstvima ovisnosti. Dodjela nagrada najuspješnijim radovima održana je u lipnju ove godine u Županijskoj palači Požeško-slavonske županije.

- Natječaj je namijenjen učenicima od petog do osmog razreda osnovne škole te učenicima svih srednjih škola. Glavni cilj je da učenici pokažu svoje znanje i stav prema sredstvima ovisnosti. Kako kocki, pušenju, alkoholu, drogi i modernim tehnologijama reći ne te se osvijestiti što te ovisnosti čine pojedincu i zajednici. Kada vidimo radove koje su učenici napravili, oni su svoj stav iskazali putem plakata, fotografije, jednominutnog filma, a radovi su zaista za svaku pohvalu. Drago mi je da radove koji su izloženi ovdje u knjižnici mogu vidjeti i naše sugrađanke i sugrađani – rekao je Mato Matijević, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.

a99475c9da7b69132aa0f2b1fa3d4aba 3 XL

Izložba učeničkih radova izložena je na Odjelu za mlade i multimediju Gradske knjižnice u Požegi do 15. prosinca 2023. godine.

- Problem ovisnosti je javnozdravstveni problem i sveprisutan problem te je bitno senzibilizirati učenike na vrijeme. Zavod za javno zdravstvo u suradnji sa svim dionicima ovog projekta, već godinama organizira ovu akciju koja je uistinu hvalevrijedna. Svjedočimo velikoj kreativnosti učenika, ali isto tako, svjedočimo i velikom interesu. Drago mi je da su gotovo sve škole iz naše županije uključene u ovu akciju i veseli me što je izložba postavljena baš ovdje u Gradskoj knjižnici Požega, na odjelu gdje se okupljaju mladi – rekao je zamjenik županice Požeško-slavonske županije, Ferdinand Troha.