Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 13:44

Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEGA  - U ponedjeljak 4. prosinca 2023. povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, policijski službenici Policijske uprave požeško-slavonske su u suradnji s Gradom Požega te predstavnicima udruga koje djeluju na području poboljšanja uvjeta za osobe s invaliditetom proveli zajedničku aktivnost s ciljem senzibiliranja šire javnosti o problematici pristupačnosti te podizanja razine svijesti svih sudionika u prometu u pogledu skrbi o osobama s invaliditetom.

Za istaknuti da je na području Policijske uprave požeško-slavonske stanje sigurnosti u pogledu kaznenih djela, prekršaja ili ostalih događaja u kojima bi žrtve bile osobe s invaliditetom ili osobe starije životne dobi dobro, a tome zasigurno doprinosi i dobra suradnja policijske uprave s udrugama osoba s invaliditetom i lokalnom zajednicom te aktivnosti kao i ova današnja. Policijska uprava požeško-slavonska kontinuirano tijekom cijele godine provodi razne preventivne aktivnosti usmjerene na osobe s invaliditetom.

Na području Policijske uprave požeško-slavonske tijekom 2022. godine evidentirano je 342 prekršaja parkiranja na mjestu rezerviranom za osobe s invaliditetom, dok je u prvih 11 mjeseci ove godine evidentirano 287 prekršaja, od toga je na području Grada Požege evidentirano 210 prekršaja, a za koji je propisana novčana kazna 90 eura.

Svrha i cilj ove aktivnosti je podizanje razine svijesti svih sudionika u prometu u pogledu skrbi o osobama s invaliditetom.

FOTO: PU požeško-slavonska