Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/25622
Četvrtak, 30 Studeni 2023 08:37

Svečana sjednica povodom 30. obljetnice postojanja i rada Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

PLETERNICA -  Vatrogasna zajednica Požeško-slavonske županije Svečanom sjednicom u dvorani Terra Panonica u Pleternici obilježila je 30. obljetnicu postojanja i rada. Uspostavljena je 1993. godine i od tada je neprestano radila na razvoju i rastu cijele vatrogasne organizacije u Požeško-slavonskoj županiji. Sastoji se od VZ Požeštine, VZ Pakrac-Lipik, VZ grada Požege, dvije Javne vatrogasne postrojbe, 54 DVD i 2 IDVD-a. Delegati Skupštine VZŽ usvojili su financijski plan za naredno razdoblje, a ostatak sjednice je prošao u svečanom tonu 30. obljetnice i dodjeli zahvalnica još živim osnivačima VZŽ te blagoslovu svečane zastave koju je izradila i darivala Požeško-slavonska županija s kuma zastavi je bila požeško-slavonska županica Antonija Jozić, koju je posvetio i blagoslovio župnik i rektor svetišta Gospe od suza Antun Čorković.

Priznanja je dodijelio predsjednik VZŽ Dragutin Žnidarec a primili su ih: Stjepan Pavliček, Željko Petrović, Zdenko Šipec, Zlatko Zerdin, Željko Knezović, Antun Koloseti. U ime nagrađenih zahvalio se počasni član i dugogodišnji vatrogasni čelnik Stjepan Pavliček.

Čestitke za obljetnicu uputili su i obratili se pleternička gradonačelnica Marija Šarić, voditelj službe Civilne zaštite Požega Slavko Marinac, požeško-slavonska županica Antonija Jozić i glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, koji je u ime Hrvatske vatrogasne zajednice uručio priznanje Vatrogasnoj zajednici Požeško-slavonske županije uz 30. obljetnicu postojanja i rada.

Svečanost su uveličali u glazbenom dijelu učenici Glazbene škole Požega i članovi Muške pjevačke skupine "Grabarčani" iz Grabarja.