Breadcrumbs

Utorak, 21 Studeni 2023 08:43

Jedinstveni u Hrvatskoj - suradnja Fakulteta turizma iz Požege sa Sveučilištem Lagos iz Nigerije

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

LAGOS / NIGERIJA - Na temeljima prethodnih zajedničkih publikacija sa profesorom Ezendu Ariwom i potpisanog sporazuma započeo je Erasmus KA171 projekt sa University of Lagos BusinesSchool iz Nigerije, u okviru kojega su na partnerskoj instituciji na razmjeni sudjelovali Erasmus koordinator Marko Šostar, prodekan za razvoj i poslovanje Berislav Andrlić i vanjski suradnik Mario Hak.

20231115 091951

 

Tijekom boravka nastavnici su održali predstavljanje Sveučilišta Osijek i fakultetskih studijskih programa te prezentacije iz područja marketinga, menadžmenta i turizma. Tijekom boravka bila je je upriličena i ARUA (African Research University Alliance) konferencija na temu Transformacija visokog obrazovanja u Africi, tijekom koje su predstavnici Fakulteta turizma i ruralnog razvoja aktivno sudjelovali. Domaćini organiziranog tjedna učenja su bili rektorica Folasade Ogunsola, dekan Simeon Ifere i profesor Abraham Osinubi. Turistički razgled grada Lagosa i okolice je organizirao administrator Gbenga Adefarafakan.

U okviru projekta odobren je i dolazak nigerijskih profesora u Požegu koji se očekuje tijekom 2024. godine. 20231115 112931