Ponedjeljak, 20 Studeni 2023 08:40

Matica umirovljenika Vetovo uz godišnje izvješće o radu priredila za članove i goste popodnevno druženje

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

VETOVO / LUKAČ - Jedna od najmanjih, Matica umirovljenika Vetovo, priredila je godišnje izvješće o radu, predložila novo rukovodstvo, te za svoje članove i goste iz drugih Matica priredila svečani ručak i druženje uz glazbu i ples. Na početku je njihova Pjevačka skupina potpomognuta i sa članovima gostujućih matica izvela himnu, a kasnije i dvije pjesme.

Vetovačka Matica ima za sada 56 članova, u članstvu imaju i stanovnike nekoliko okolnih sela, te su kao malo društvo u razmišljanju da se pripoje Matici umirovljenika Kutjevo ili dio u Jakšiću. Nismo u mogućnosti organizirati niti izlete jer nas nema niti za jedan autobus, kaže predsjednica Irena Begović, pa se uvijek pripojimo, najčešće uz MU Jakšić, koja je najveća po broju članova i vrlo aktivna što se tiče ostalog rada. Naravno, pošto meni izlazi mandat i ne bih htjela produživati svoju funkciju predsjednice, predložila sam nove osobe, za predsjednika Matice Tomu Mijokovića iz Vetova, a predložila članstvu da se izjasni i o pripojenju nekoj većoj Matici. Kako smo teritorijalno vezani i sastavni dio smo Grada Kutjevo, to je opcija, a dio članstva se već izjašnjavalo da će se učlaniti u MU Jakšić.

Kao Matica sudjelovali su na sportskim susretima koje organizira Županijska Matica umirovljenika, na Susretima pjevačkih skupina te u ostalom društvenom životu svoga naselja. Nakon pozdravnih riječi gostiju, a sve je pozdravio predsjednik MU Požeško-slavonske županije Nediljko Nenadić, uslijedio je svečani ručak i glazba u živo. Uvijek veseli umirovljenici odmah su zaplesali uz taktove koje je izveo Konrad Katić na klavijaturama, a naravno da je kukunješće i slavonsko kolo privuklo još više na plesni podij.