Ponedjeljak, 02 Listopad 2023 14:17

Uz dječju pjesmu i ples svečano otvoren Dječji tjedan u Požegi

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEGA - Dječji tjedan tradicionalna je godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća sve više djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva Naša djeca.

„Ljubav djeci prije svega“ službeni je moto Dječjeg tjedna.

Dječji tjedan se održava u prvom punom tjednu mjeseca listopada i traje sedam dana, a ispred organizatora Društva „Naša djeca“ Požega predsjednica Sanja Mišić službeno je otvorila Dječji tjedan u Požegi.

Nakon otvorenja točno u podne uslijedio je prigodni program i nastupi dječjih vrtića Leopold Mandić i Radost te zbora Tintilinići Glazbene škole Požega.

Nakon nastupa uprizorena je i predstava Drvo bajki Gradskog kazališta Požega, a sve prisutne pozdravili su i novoizabrani predsjednik Dječjeg vijeća Grada Požege Patrik Zima te dječja gradonačelnica Ines Marković.

U nastavku prvog dana održava se i maraton u slaganju puzzly u Gradskoj knjižnici Požega te Plesna radionica za najmlađe u Plesnom studiju Marine Mihelčić, a sutrašnji dan rezerviran je za sportske aktivnosti na Sportsko-rekreacijskom centru. Cijeli program koji je prepun društvenih, kulturnih i sportskih događanja namijenjen upravo djeci pogledajte na linku.