Nedjelja, 17 Rujan 2023 17:29

Pobjednik 28. Državnog prvenstva u lovačkom streljaštvu ponovno ekipa iz Virovitičko podravske županije

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POJEDINAČNO NAJBOLJI LOVAC STRIJELAC JE MARIO GENZIĆ IZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE -

BZENICA - Završeno je trodnevno 28. Državno prvenstvo Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu koje se već duži niz godina održava pod domaćinstvom i na strelištu Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije u Bzenici. To je trenutno najbolje strelište za lovno streljaštvo sa pripremljenim i najmodernijim uređajima za gađanje letećih i trčećih meta u trapu i lovačkom parkuru te gađanju stabilnih meta srnjaka i trčeće mete vepra sa puškama užljebljenih cijevi, lovačkih karabina.

Nakon dva dana pucanja u sve tri kategorije, trap, parkur i lovački karabin, najviše razloga za veselje ponovno su imali lovci Virovitičko-podravske županije koji su osvojili ukupno premoćnih 864 boda. Ova ekipa je pobjedu odnijela prošle godine a već nekoliko godina pobjednik Kupa Slavonije i Baranje u lovačkom streljaštvu.. Drugi su bili lovci strijelci Varaždinske žćupanije sa 826 bodova. Treće mjesto zauzeli su lovci strijelci Šibensko-kninske županije županije sa 825 bodova koji su također više puta bili na postolju. Lovci strijelci Požeško-slavonske županije ove godine ostvarili su 12. mjesto od 22 ekipe natjecatelja.

Svi su nagrađeni medaljama, peharom i vrijednim poklonima, a prelazni pehar ostao je u Virovitičko-podravsku županiju koja već ima nekoliko puta upisano ime najbolje ekipe u lovačkom streljaštvu na Državnim prvenstvima. Nagrade, pehare i medalje uručili su čelnici Hrvatskog lovačkog saveza, predsjednik Ivica Budor i predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Branko Bertelović.

U pojedinačnom plasmanu 1. mjesto osvojio je Mario Genzić iz Zagrebačke županije sa 190 bodova, 2. mjesto osvojio je Ivan Srnić iz Sisačko-moslavačke županije sa 184 boda, 3. mjesto osvojio je Stipe Šarić iz Dubrovačko-neretvanske županije sa 183 boda. I u pojedinačnoj konkurenciji pobjednici su uz pehare i medalje dobili i vrijedne poklone, drugo mjesto pištolj HLS-a a pobjednik lovački karabin.

Posebno su nagrađeni i lovci strijelci u novoj disciplini gađanja, vepar u trku u kojemu se gađa s lovačkim karabinom: 1. mjesto osvojio je Danijel Škunca  iz Ličko-senjske županije 21 krugom,  2. mjesto Kristijan Vusak iz Karlovačke županije sa 20 krugova, ali bolji u naknadnom raspucavanju, i 3. mjesto Ivan Brlek iz Varaždinske županije  sa 20 krugova. Nagrađeni su s peharima i prigodnim poklonima HLS-a.