Subota, 16 Rujan 2023 13:28

Započelo 28. Državno prvenstvo HLS u lovnom streljaštvu na strelištu u Bzenici u 4 kategorije

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

28.DRŽAVNO PRVENSTVO HRVATSKOG LOVAČKOG SAVEZA U LOVNOM STRELJAŠTVU OTVORILA PUCNJEM U LETEĆU METU GRADONAČELNICA PLETERNICE MARIJA ŠARIĆ -

BZENICA – Tijekom tri dana ovog vikenda na strelištu u Bzenici održava se tradicionalno 28. Državno prvenstvo Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu i 18. Revijalno natjecanje HLS u lovnom streljaštvu kojemu je ponovno, već nekoliko godina unazad domaćin Lovački savez Požeško-slavonske županije na svom strelištu u Bzenici. Ovo je trenutno najuređenije i najkompletnije strelište u Hrvatskoj sa čak pet staza za natjecanje, uz najnovije na trčeću metu vepra, pa se sva državna prvenstva održavaju u Bzenici već nekoliko godina, a i lovci Požeško-slavonske županije pokazali su se kao odlični domaćini. Nastupili su strijelci 22 momčadi LSŽ iz svih županija i LS grada Zagreba, te 8 ekipa u revijalnom dijelu natjecanja. Ukupno se natječe preko 200-njak lovaca strijelaca u lovačkom trapu, lovačkom parkuru na leteće mete puškama s glatkim cijevima i gađanju mete jelena s puškom s užljebljenim cijevima, lovačkim karabinom te revijalno natjecanje gađanjem u trčeću metu vepra s lovačkim karabinom.

Postrojene ekipe lovaca strijelaca na samom strelištu krasile su Pleterničke mažoretkinje ispred svake ekipe koje su nosile natpise s nazivom ekipe. Nakon izvođenja državne himne  svoj nastup je po prvi puta izveo na službenom natjecanju kvartet rogista LS županije pod vodstvom prof. Kristine Banovac.

Pozdravne riječi dobrodošlice u ime Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije uputio je predsjednik Branko Bertelović. On je istakao veliku zahvalu Požeško-slavonskoj županiji i gradovima Požegi i Pleternici koji daju veliku podršku ovom vidu natjecanja u lovačkoj organizaciji.

Lovcima strijelcima dobrodošlicu je izrazila pleternička gradonačelnica Marija Šarić, a posebno sreću u natjecanju zaželjela im je požeško-slavonska županica Antonija Jozić. Sve lovce pozdravio je i njihov predsjednik HLS Ivica Budor, koji je naglasio da HLS sve više ulaže u granu lovačkog streljaštva, jer streljaštvo zadnjih godina ima sve veći značaj u lovstvu kao sportska disciplina. Reprezentacija lovaca strijelaca HLS po prvi puta sudjeluje i na jednom međunarodnom natjecanju u lovnom streljaštvu, Europskom prvenstvu, a postali smo i članica Međunarodne organizacije za lovno streljaštvo u Švicarskoj. Najavio je već za slijedeću godinu domaćinstvo međunarodnog lovačkog kupa u Hrvatskoj. Već 2025. godine uz obilježavanje 100-te obljetnice HLS ukazuje nam se prilika da budemo domaćini Europskog natjecanja u lovnom streljaštvu za što će opet biti kandidrano strelište u Bzenici koje za te potrebe treba još biti dograđeno i uređeno.

Natjecanje je otvorila pucnjem iz puške na leteću metu gradonačelnica Marija Šarić. Nakon jučerašnjeg treninga za sve strijelce, danas  sutra se održavaju natjecanja u 4 kategorije lovnog streljaštva.