Ponedjeljak, 22 Svibanj 2023 09:51

Kanižlići organiziraju 11. Humanitarni sajam za djecu Marijinih obroka "Gladnoj djeci za školski obrok"

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

Priključite se i pomognite i vi svojim prilogom i doprinosom jer prehrana jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 22€  -

POŽEGA - Osnovna škola Antuna Kanižlića iz Požege u suradnji s Marijinim obrocima Hrvatska i ove godine organizira tradicionalni humanitarni sajamza djecu Marijinih obroka 'Gladnoj djeci za školski obrok' koji će se održati u četvrtak 25. svibnja od 9 do 13h na prostoru školskog dvorišta osnovne škole Antuna Kanižlića na koji su dobrodošli svi građani.

DSC 0009

 

Uz rabljene stvari, koje će biti ponuđene u zamjenu za donaciju, u ponudi će biti razne slastice, sokovi, hotdogovi i pizze.

 

Pozivamo sve građane koji žele donirati dobro očuvane igračke, društvene igre, knjige, školski pribor i nakit da ih donesu u prostorije Škole svakoga radnog dana od 7 do 18 sati, najkasnije do 23. svibnja. Za više informacija slobodno se javiti na službeni broj Marijinih obroka Požega 098/1664-604.

 

Osnovna škola Antuna Kanižlića već jedanaestu godinu za redom svojim aktivnostima podupire rad Marijinih obroka te time u svojim učenicima budi duh solidarnosti kao temeljne vrijednosti za koje se učenici odgajaju i obrazuju.20221111 123044

Marijini obroci jednostavna su ideja koja djeluje . Organizacija osigurava jedan obrok dnevno u mjestu obrazovanja kako bi privukla kronično siromašnu djecu u učionice, gdje dobivaju obrazovanje koje će im u budućnosti biti izlaz iz siromaštva. Prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 22€. Marijini obroci obvezuju se potrošiti najmanje 93% od svake donacije izravno na obrok za djecu.

škola l 4