Ponedjeljak, 22 Svibanj 2023 08:30

Policijska uprava Požeško-slavonska poziva građane na Dan otvorenih vrata policije 24. svibnja

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

Pozivamo sve građane da posjete Dan otvorenih vrata policije te saznaju nešto više o policijskom pozivu i o tome kako i sami mogu postati policajci ili policajke - 

U srijedu 24. svibnja 2023. u Požegi u Osječkoj ulici 33 na prostoru sportskih terena Tehničke škole, u cilju promidžbe zanimanja policajac/policajka održat će se  Dan otvorenih vrata policije.
Srednjoškolci, nezaposleni, ali i svi građani koje zanima što sve policija radi mogu doći u vremenu od 11 do 14.30 sati  razgledati policijsku opremu i vozila, porazgovarati s policijskim službenicima i pogledati pokazne vježbe.

Program Dana otvorenih vrata policije odvijat će se prema sljedećem rasporedu:
11 sati – službeno otvaranje uz prisustvo predstavnika Policijske uprave požeško-slavonske, pravosudne policije  i prigodno obraćanje,
11.10 sati - pokazna vježba prolaska poligona,
11.20 sati – pokazna vježba pravosudne policije,
11.30 sati – pokazna vježba Interventne jedinice policije,
11.30 do 14.30 – razgledavanje policijske opreme i vozila.

Također će se za učenike druge smjene program odvijati prema sljedećem rasporedu:
13.30 sati - pokazna vježba prolaska poligona,
13.40 sati – pokazna vježba pravosudne policije,
13.50 sati – pokazna vježba Interventne jedinice policije.

Pozivamo sve građane da posjete Dan otvorenih vrata policije te saznaju nešto više o policijskom pozivu i o tome kako i sami mogu postati policajci ili policajke.

Podsjećamo da Ministarstvo unutarnjih poslova trenutno ima raspisana dva natječaja.

Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka.

Drugi natječaj namijenjen je mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a riječ je o upisu učenika u III. razred srednje Policijske škole ''Josip Jović''.

Sve koji završe bilo koji od ova dva oblika školovanja čeka siguran posao, a imaju i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja.