Nedjelja, 21 Svibanj 2023 12:36

U projektu "Razvoj mreže STEM ambasadora" mobilni laboratorij posjetio Požegu

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - STEM kombi koji je krenuo na turneju po Hrvatskoj i omogućit će djeci iz svih dijelova zemlje da STEM područjima pristupe poput pravih istraživača. Naime, mobilni STEM laboratorij opremljen je alatima, uređajima i materijalima kojima se koriste pravi znanstvenici. Riječ je o prvom vozilu s opremom te razine za popularizaciju STEM-a u Hrvatskoj. STEM kombi s laboratorijem napravljen je u sklopu projekta Razvoj mreže STEM ambasadora. Koristit će ga hrvatski STEM ambasadori za vođenje zanimljivih radionica i održavanje interaktivnih predavanja iz četiri STEM područja: znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike.

STEM kombi

Sve organizira Udruga Bioteka a u okviru projekta „Razvoj mreže STEM ambasadora“ a posjetio je i Požegu. U dopodnevnim satima boravili su u požeškoj OŠ Dobriše Cesarića, a od popodnevnih sati u srednjim školama okupljenima u srednjoškolskom centru. STEM mobilni laboratorij i STEM kombi bili su na raspolaganju učenicima. Mogli su pogledati i isprobati opremu poput, dronova, lupa, meteo stanice, robota, do različite biološko-kemijske i tehničke opreme. STEM laboratorij bio je otvoren i za sve građane – od predškolaca do umirovljenika.

U popodnevnim satima ekipa je bila na Trgu sv. Terezije gdje su ih u znanost vodili  Maria Curie i Nikola Tesla a na trgu i okolnim ulicama mogli su se vidjeti kako rade „pokuse s nogu“.  Svi zainteresirani mogli su sa njima popričati i udijelite im potpis na potpisnu listu jer su se skupljali potpisi 300 građana Požege.347779811 774151974380610 915847930080248135 n