Četvrtak, 18 Svibanj 2023 12:19

Redovita Godišnja skupština vrlo aktivne i najbrojnije po članstvu Matice umirovljenika Jakšić

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

JAKŠIĆ - Redovitu Godišnju skupštinu održala je u punoj dvorani Honda Matica umirovljenika Jakšić. Ovo je najbrojnija Matica umirovljenika na području Požeško-slavonske županije sa 242 člana, a po broju aktivnosti i jedna od najaktivnijim umirovljeničkih udruga.

Kako imaju i svoju Mješoviti pjevačku skupinu s tamburašima, uz himnu i nekoliko pjesama su otvorili Skupštinu i na kraju s nekoliko pjesama i zatvorili skupštinu.

Iz izvješća koja su podnesena od predsjednika Slavka Glavaša te tajnika, blagajnice i Nadzornog odbora odmah je zamijećeno da u protekloj godini imali preko 30 raznih aktivnosti, a vrlo aktivni su u kulturno zabavnom i sportskom životu. Njihova sportska i pjevačka sekcija imaju česte probe ali i natjecanja, posebno su nazočni na svim Županijskim natjecanjima, Sportskim igrama kojima su prošle godine bili domaćini i Smotri pjevačkih skupina u Požegi u dvorani Gloria. Bilo je i nekoliko izleta,od Aljmaša do Iloka, višednevni izlet na Plitvička jezera, Karlovac i Sajam cvijeća u Zagrebu, nekoliko jednodnevnih izleta od kojih najviše pridaju važnosti obilasku raznih krajeva Hrvatske i odlazak u najbliže toplice i banje. Aktivni su i s raznim radionicama a najuspješnije su bile čak tri radionice izrade nakita, cvijeća i suvenira od prirodnih materijala. Sudjeluju u svim kulturnim manifestacijama u općini Jakšić, išli su i u HNL Osijek na predstavu "Čaruga", a sudjeluju i na svim zabavnim aktivnostima koje organizira Županijska Matica umirovljenika od Katarinske i Valentinovske zabave, do zabava koje organiziraju pojedine Matice umirovljenika.

Ovaj bogati program izveli su sa skromnim proračunom od 39 tisuća kuna ukupno, što je ponovno dobilo odobravanje nazočnih, a za koje su dobili čestitke i pohvale od uzvanika koji su se nakon službenog dijela javili za riječ, predsjednik ŽMU Nedijlka Nenadića, načelnika općine Ivice Kovačevića, predsjednika Općinskog vijeća Boška Obradovića, župnika župe sv. Barbare Ivana Rončevića, te predsjednika Udruga koje rade na području općine Jakšić i sa umirovljenicima blisko surađuju na nekoliko manifestacija i projekata.

Plan za ovu godinu također je bio ambiciozan, a očekuju ih uz županijska sportska natjecanja i odlazak na Državno natjecanje MU, za koje već marljivo treniraju jer su uvedene dvije nove discipline za koje se treba dobro pripremiti. Planiraju nekoliko jednodnevnih izleta, jedan trodnevni izlet, odlazak u HNK Osijek na predstave, puno aktivnosti s lokalnom zajednicom, organiziranje i sudjelovanje na nekoliko zabava, stalni rad pjevačke skupine i odlasci na nastupe.