Utorak, 16 Svibanj 2023 08:57

Udruga informatičara realizirala projekt "Arena za nogometaša"

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEGA - Udruga informatičara Požeško-slavonske županije realizirala je projekt "Arena za nogometaše" pod vodstvom voditeljice projekta dr. sc. Ljiljane Miletić.. Projekt je financiran sredstvima Požeško-slavonske županije.

sl 5

 

Arena za nogometaše  koristiti će nam za  uključenje  u Soccer natjecanja. U prijašnjem projektu  realizirali smo robota nogometaša i loptu potrebno za igranje nogometa. Sljedeći korak je programirati robota nogometaša za igranje  nogometa s protivnikom.

Postoje više kategorija natjecanja u Socceru. Naš cilj je uključiti se u natjecanje SoccerEntry, SoccerEntryLightweight i SoccerLightweight.

SoccerEntry je namijenjen početnicima do 19 godina. Svaki tim ima 1 robota. Svi roboti moraju biti izrađeni od Fischertechnik ili Lego kompleta. Natječu se na nogometnom igralištu zaokruženom zidovima tako da nema "izvan granica". Lopta koja će se koristiti je IR lopta.

SoccerEntryLightweight namijenjen je početnicima do 19 godina. To je izazov u kojem roboti do 1,1 kg igraju nogomet jedan protiv drugoga 1 na 1. Svaki tim ima 1 robota. Natječu se na nogometnom igralištu zaokruženom zidovima tako da nema "izvan granica". Lopta koja će se koristiti je IR lopta.

SoccerLightweight je izazov u kojem roboti do 1,1 kg igraju nogomet jedan protiv drugog s dva robota po timu. Igra se s loptom s infracrvenim osvjetljenjem kako bi je roboti mogli pratiti pomoću IC senzora. Svi članovi tima moraju imati između 14 i 19 godina.sl 1