Breadcrumbs

Srijeda, 03 Svibanj 2023 12:34

Izlet nepoznatim stazama Požeške gore članova HPD "Sokolovac" Požega

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

POŽEGA / ZAKORENJE - HPD „Sokolovac“ Požega - sekcija „Kapavac“ Zakorenje ovoga vikenda je organizirala jedan zanimljiv i interesantan izlet za članove, simpatizere i ljubitelje prirode na Požeškoj gori.
Izlet nepoznata Požeška gora 30.04.2023 Sekcija Kapavac Zakorenje 2

Polazak auto posadama je bio u jutarnjim satima kod „Ćire“ gdje su okupljeni izletnici dogovarali posljednje detalje oko pohoda. Okupljanje planinara je bilo u Zakorenju kod Planinarske kuće „Bajin kijer“ gdje je uvijek nasmijan i ljubazan domaćin a ujedno i vodič izleta Slavko Lončarević počastio sve prisutne s tradicionalnim slavonskim pićima. U dobrom raspoloženju i po toplom sunčanom vremenu vesela planinarska družina je krenula u osvajanje nepoznatih staza Požeške gore.Izlet nepoznata Požeška gora 30.04.2023 Sekcija Kapavac Zakorenje 6

 

Prilikom hodanja planinari su nailazili na prekrasne pejzaže i krajolike koji su pomalo možda i zaboravljeni ali svakako ostavljaju bez daha sve one koji ih obiđu. Vodič izleta je vodio planinare putem "7 brana" koje su izletnici mogli vidjeti na trasi staze. Kratki predah i okrjepa je bila kod lovačke kuće gdje se uhvatilo vremena za gastro delicije i uživanje u proljetnom suncu.

 

Izlet nepoznata Požeška gora 30.04.2023 Sekcija Kapavac Zakorenje 12


Puni dojmova i zadovoljstva svi planinari su krenuli kućama uz poziv da im se pridružite na sljedećim izletima. Umor prolazi a zadovoljstvo ostaje.

 

Izlet nepoznata Požeška gora 30.04.2023 Sekcija Kapavac Zakorenje 8