Četvrtak, 27 Travanj 2023 15:48

Stručni skup "Podržane, snažne i informirane - budućnost bez nasilja"

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

POŽEGA -  Udruga Humanum, Društvo multiple skleroze, Zavod za socijalni rad, Društvo Crvenog križa i Sigurna kuća za žene žrtve nasilja, svi dionici iz Požeško-slavonske županije organizirali su tematski stručni skup na temu nasilja nad ženama u dvorani novog Zavoda za socijalni rad Požega. Skup je održan kao dio projekta "Podržane, snažne i informirane - budućnost bez nasilja" koji je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Aktivnosti ovog projekta idu u smjeru identifikacije faktora koji doprinose ranjivosti žrtve te utvrđivanju učestalosti nasilja nad ženama u riziku. Svrha svih projektnih aktivnosti usmjerena ja na osiguravanje uvjeta za djelotvoran i cjelovit utjecaj radi unapređenja zaštite i pomoći žrtvi nasilja, te osvješćivanja javnosti o ovom problemu.

Tako se na skupu nakon uvodnih riječi organizatora moglo čuti slijedeće teme: Udruga Humanum "Nasilje nad ženama i predstavljanje rezultata projekta, Obiteljski centar PSŽ, predstojnica Mirjana Jugović, Centar za podršku i razvoj civilnog društva Delfin Pakrac, Zajednica udruge Društvo Crvenog križa i sigurna kuća za žene žrtve nasilja, "Problemi nasilja nad ženama s invaliditetom" predavanje Udruge Humnanum i Društva multiple skleroze.