Subota, 04 Ožujak 2023 09:22

Druga ovogodišnja Akcija dobrovoljnog darivanja krvi prikupila 378 doza krvi i time spasilo nečije živote

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽEGA - U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Požega, Osječka ulica broj 12, bilo je organizirano drugo ovogodišnje dobrovoljno davalaštvo krvi kroz tri dana akcije. Odaziv je bio odličan i prikupljene su dragocjene doze krvi koje spašavaju nečije živote.

Dana 1. ožujka akciji je pristupilo 131 potencijalni darovatelj a krv je dalo 124 darovatelja.

Dana 2. ožujka akciji je pristupilo 144 potencijalnih darovatelja a krv je dalo 121 darovatelja.

Dana 3. ožujka akciji je pristupilo 150 potencijalnih darovatelja a krv je dalo 133 darovatelja. 

Ukupno 1., 2., i 3. ožujka akciji je pristupilo 425 potencijalnih darovatelja a krv je dalo 378 dobrovoljnih darovatelja i time spasilo nečiji život (uz napomenu da se akcija odvijala uz posebnim epidemiološkim uvjetima).

Iz Gradskog društva Crvenog križa Požega napominju: - Darovatelj krvi može biti svaki zdravi čovjek od 18 do 65 godina. Darivanje krvi je bezbolan akt koji ne narušava zdravlje davaoca. Dobrovoljnim davanjem krvi ujedno  kontroliramo naše zdravlje. Krv kao LIJEK je nezamjenjiva.

Ujedno se zahvaljuju svim dobrovoljnim darivateljima na odazivu i svim medijima na razumijevanju i pomoći, koji prate naš rad i pridonose animaciji potencijalnih darovatelja krvi - istakao je ravnatelj GD CK Požega Miroslav Zelenika, dipl.oec.