Četvrtak, 04 Srpanj 2013 09:52

Velika pomoć roditeljima u nabavci školskih knjiga

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

CARITAS POŽEŠKE BISKUPIJE ODRŽAO AKCIJU „RAZMJENI I DARUJ“  -

 

POŽEGA - Caritas Požeške biskupije po peti puta organizirao je 27. lipnja akciju razmjene i darivanja školskih udžbenika i pribora pod nazivom „Razmijeni i daruj“. Akcija kojoj je cilj da učenici osnovnih i srednjih škola koji posjeduju udžbenike od prošle godine razmijene ili daruju onima kojima su ti udžbenici potrebni odvijala se ispred požeške katedrale.

IMG 4169- Kada je prije pet godina biskupijski Caritas pokrenuo ovakvu akciju ona je bila jedinstvena u Hrvatskoj. Pokazala se vrlo uspješnom tako da smo s njome nastavili. Na ovaj način želimo pomoći  roditeljima i njihovoj djeci, pogotovo danas kada je teška gospodarska situacija, da besplatno dođu do potrebnih školskih knjiga. Zbog velikog interesa morali smo i produžiti akciju – istaknuo je Goran Lukić, v.d. ravnatelja biskupijskog Caritasa.

IMG 4171Da je ova akcija velika pomoć roditeljima posvjedočila je i Branka Pivac iz Požege, majka sedmero djece od kojih je četvero školaraca. – Donijela sam knjige od trećeg i osmog razreda, a tražim za drugi i četvrti razred. I prije sam dolazila na ove razmjene i mogu reći da je ovo super akcija jer sam puno novaca uštedjela. Ovo mi dobro dođe, posebno u ovim vremenima – kazala je gospođa Pivac.

Na razmjenu knjiga mnogi su stigli i iz okolnih mjesta. Među njima je bila i Katica Mišić iz Kaptola, majka troje školaraca. – Ovo je jako dobro jer na neki način možemo pokloniti knjige koje nam ne trebaju i pronaći one koje nam trebaju – kazala je Katica. 

Dvjestotinjak roditelja i učenika razmijenilo je odnosno darovalo udžbenike i drugi školski pribor, a za ovu prigodu Caritas je donirao tridesetak školskih torbi. Akciji su organizacijski pomogli Caritasovi volonteri te mladi iz požeških župa sv. Terezije Avilske, sv. Leopolda Mandića i sv. Ivana Krstitelja iz Vidovaca. Nakon završetka akcije preostali donirani školski udžbenici biti će na raspolaganju građanima u prostorijama Caritasa u Vukovarskoj ulici svakog radnog dana od 9 do 13 sati. (a.t)