Srijeda, 03 Srpanj 2013 11:43

Požega s tamburicama dočekala Europu

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

IMG 1542POŽEGA - Nakon deset godina iščekivanja 1. srpnja i Hrvatska je postala 28. članica jedne od najstabilnijih i najrazvijenijih zajednica europskih država. Tom prigodom u mnogim je gradovima diljem Hrvatske organiziran doček ovog povijesnog trenutka pa su se i Požežani odlučili pridružiti proslavi.

 IMG 1511Program je započeo u Gradskom kazalištu gdje je održana projekcija jednominutnih filmova iz svih zemalja članica Unije dok je u Galeriji Ciraki predstavljena izložba fotografija europskih gradova čijem su ostvarenju pomogli Požežani doprinosom svojih uradaka. Svečanost je potom nastavljena u Šetališnoj zoni gdje se Požežanima prvo predstavio Požeški tamburaški orkestar i to sa svoje tri grupe, školom za odrasle te dječjim i velikim tamburaškim  orkestrom. IMG 1565Djevojačko kolo, Ruža crvena i Mala noćna muzika samo su neke od skladbi kojima je tamburaški orkestar, pod ravnanjem Tomislava Galića,  oduševio sve prisutne. Dobro raspoloženje nastavljeno je nastupom KUD-a „Požeška dolina“, a Tamburaški sastav „Posegana“ rasplesao je Požežane sve do nekolika minuta prije ponoći kada je Mješoviti zbor Glazbene škole Požega otpjevao „Odu radosti“.

IMG 1543Nakon odbrojavanja  točno u ponoć građanima se obratio i gradonačelnik Vedran Neferović koji je, u društvu svojih zamjenika Maria Pilona i Darka Puljašića, zamjenika župana Požeško-slavonske županije Ferdinanda Trohu i gradonačelnice Pleternice Antonije Jozić, te brojne drugih gostiju, prisustvovao dočeku ovog svečanog trenutka. IMG 1512354– Požega je bila dio Europe i sada u ovom vremenu ima novu šansu i vjerujem da su ovi mladi ljudi ovdje večeras ovu Europu i požeške prilike koje nas okružuju dočekali spremni. To je jedan izazov za sve nas. Nadam se da neće biti odlazaka, nego da će ta Europa doći ovdje kod nas kako bismo zajedno unaprijedili ovaj grad da bude ljepše mjesto za sve nas – rekao je gradonačelnik Neferović.

Program je nastavljen i iza ponoći nastupom TS „Posegana“ koji je obilježio prve minute naše europske budućnosti.