Petak, 24 Veljača 2023 13:45

NAŠA SVAKODNEVICA: - Maškare – Pravi prijatelj

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

Svi su u napetosti gledali u svjetlo na prozoru gradonačelnikova ureda.

Kakav prizor, čovjek sijede kose u krutom urednom odijelu polako je otvorio Prozor s kojeg se Požegom grmi i oblači.

Kruha i igara! – poviknu gledatelj podno ljestvice,

  • - Sve manje kruha  a sve više igara – doda polu ljuto do rezignirano stariji stanovnik.

Dok je gradonačelnik Màškarane Požege obećavaaao po kunu za 6 eura, vrlo povoljno, dotle je jedan suprug precizno računao ostatak u kućnom budžetu familije s 3 djece,

  • - Ples Malenoj je otišao na 26 eura (195 kn, 15 više od prebačaja na eure pod izlikom, sve je poskupilo), Judo malom borcu otišlo je na 25 eura samo 20 kn više od zadnje rate) srećom treći je ostao netaknut, zasada.

A roditelji su i tako dogovoriti da neće imati nikakve potrebe jer je važno da se djeca bave sportom. Osim hrane. Kako ono njihovom ocu jednom reče baka :“Mama ne voli naranče.“ Samo da ostane više njima.

A u svoje će jelo isto ubaciti više povrća a možda počnu uzgajati kokoši jer su  se za razliku povećanja rata treninga nekad (i to ne u doba njihovih baka nego samo prije 6 mjeseci) mogle kupiti 3 kutije jaja, a sada kutija i pol. To su dakle 2 večere. A mjesec ima 30 dana i 30 večera.

Bravo za paštete na akciji! I aplikaciju o cijenama u trgovini.

Kuma je dala kostim koji je prešao s koljena na koljeno u zadnjih 10 godina. Ušteda od 20 eura ove godine. Ipak se plesni Studio isprsio pa se kostimirala malena s grupom plesača tu je ušteda od još 20 eura.

Veliki junior se više ne kostimira ali zato nosi broj obuće 47 koje imaju samo specijalne trgovine a to je cijena tri maškarana kostima.

Sva sreća pa ima veću plaću nego prije pa probija cenzus za 200 kn.

Tako da im 500 kn Kosorkinog dodatka za treće ni ne treba.

A već kad nema njega ne treba im ni dječji doplatak.

Tko im je kriv što oboje imaju posao! I nisu otišli u Njemačku ukalkulirati dječji doplatak u stalna primanja i fasadu.

Tko im je kriv što se sve manje igraju a sve više računaju, sve manje vrsta kruha jedu i čekaju da Maškarani Gradonačelnik dobije mudre sijede i da grad bar u vrijeme maškara bude „Prijatelj djece“. Pravi prijatelj.

Kolumna iz pera jedne mame-učiteljice-supruge- Sandra Halt Ćuže