Petak, 13 Siječanj 2023 17:41

Vozači oprez – za vikend pojačane mjere u prometu usmjerene na 4 najveće ubojice u prometu

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

Iz policije upozoravaju sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa  -

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

U subotu 14. siječnja 2022. u vremenu od 9 do 14 sati na području PU požeško-slavonske provodit će se preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor korištenja sigurnosnog pojasa, a posebice na stražnjim sjedalima.

Sudionike u prometu napominjemo da su obvezni koristiti sigurnosne pojaseve na svim sjedalima na kojima su ugrađeni sigurnosni pojasevi.

Pojačani nadzor, vodeći računa da se ne stvaraju zastoji u odvijanju prometa, policijski službenici će provoditi na više nadzornih mjesta stoga upozoravamo sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.