Breadcrumbs

Nedjelja, 11 Prosinac 2022 16:14

Brojne vatrogasne intervencije u posljednja 24 sata, a neke vatrogasne snage poslane su na dislokaciju u pomoć

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

Vatrogasci su u posljednja 24 sata zabilježili tehničke intervencije na području Zagrebačke, Požeško-slavonske, Ličko-senjske, Brodsko-posavske, Bjelovarsko-bilogorske županije i Sisačko-moslavačke županije. Uglavnom se radilo o ispumpavanju vode iz poplavljenih objekata i uklanjanju stabala s prometnica te manji broj intervencija koje se odnose na postavljanje vreća s pijeskom.

Sisačko moslavačka županijaNa područu Sisačko-moslavačke županije kao posljedica obilnih kiša zabilježeno je više od 130 vatrogasnih intervencija.  Na području Dvora, uz domicilne vatrogasne snage, angažirano je i 20 vatrogasaca iz VZŽ Sisačko-moslavačke, a u Hrvatskoj Kostajnici je angažirano oko 100 vatrogasaca koji s vatrogasnim pumpama rade na ispumpavanju i premumpavanju vode.

- Na područje Hrvatske Kostajnice temeljem zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika upućeno je dodatnih 70 vatrogasaca iz Zagrebačke i Koprivničko-križevačke županije. Radi se linijska obrana, od kuće do kuće, odnosno zaštita pojedinih objekata – rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Marijo Paluh.

Zapovjednik Paluh dodao je da je na terenu vrlo ozbiljna situacija te da su angažirani vatrogasci, HGSS, civilna zaštita i Hrvatska vojska koji ulažu maksimalne snage u obranu od poplava. Naglasio je da su najveći problemi u Dvoru, Sunji te Hrvatskoj Kostajnici. Naime, sinoć je jedan zaseok u Dvoru bio potpuno odsječen vodom te su vatrogasci s dva vatrogasna čamca išla u obilazak, u pregled kuća kao i za potrebe evakuacije.

FOTO: HVZ  - detalji iz Požeško-slavonske i Sisačko-moslavačke županije