Banner 750x94 hgk

HGK Puls Banner 970x250px 01

Breadcrumbs

Nedjelja, 13 Studeni 2022 09:31

Požeški planinari zajedničkim izletom obilježili Martinje i nazočili ceremoniji krštenja mošta

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA -  Na poziv Turističke zajednice grada Požege članovi planinarskih društava HPD "Sokolovac" Požega, HPD "Gojzerica" Požega i HPD "HZZO" Požega obilježili su zajedničkim planinarskim izletom  naziva "Požeškim brdom povodom Martinja" ovu tradicionalnu manifestaciju. Unatoč lošem vremenu koje je obilježilo subotnje prijepodne oko 13.00 h okupilo se tridesetak planinara željnih planinarenja i uživanja u lijepom jesenskom vremenu koje je pokazalo svoje pravo lice u poslijepodnevnim satima.

Martinje Okusi jeseni Planinarski izlet 4

 

Prije izleta sve nazočne planinare je pozdravila direktorica Turističke zajednice Mirna Šimunović Svoboda koja je zaželjela dobar izlet te uživanje u manifestaciji. Trasa izleta je bila vrlo zanimljiva te se kretala najljepšim dijelovima Požeške gore koja je bila okupana u jesenske boje te prekrivena lišćem drveća koje je savijalo svoje grane. Početna točka je bila pješačka zona te se krenulo strmim usponom prema repetitoru na vrhu. Uz malo sklizanja po blatu i lišću planinari su svladali ovaj dio te krenuli požeškim vinogradarskim stazama prema Vranduku. Hodajući hrptom gore pružali su se prekrasni vidici prema Psunju i Papuku koji su bili okupani suncem i obavijeni oblacima. Nakon nekoliko uspona planinari su došli do kapelice Sv. Vida gdje je napravljen mali odmor nakon čega se krenulo prema krajnjem cilju pješačkoj zoni u Požegi.Martinje Okusi jeseni Planinarski izlet 3

Duljina staze je bila oko 10 km te po ugodnih 15 stupnjeva i sunčanom vremenu činila je pravo zadovoljstvo svim hodačima.

 

 

Nakon dolaska na cilj planinari su uživali u manifestaciji "Martinje i okusi jeseni" u sklopu koje su se mogle degustirati razne gastro deliciji ovoga kraja. Finale izleta bio je ceremonijal krštenja mošta u vino koje je predvodio vinski kardinal Vlado Bauer. Nakon dobrog provoda i druženja planinari su puni dojmova krenuli svojim kućama uz zaključak da se vidimo iduće godine. Vodiči ovog prekrasnog izleta su bili Tomislav i Andrej Garilović.

Martinje Okusi jeseni Planinarski izlet 11