Breadcrumbs

Petak, 11 Studeni 2022 13:03

Vozači oprez – policija provodi pojačane mjere u prometu za Martinje

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

Tijekom nadolazećih dana čekaju nas već tradicionalne proslave „Martinja“ te se može očekivati da će određeni broj vozača nakon što su konzumirali alkoholna pića upravljati vozilima, policijski službenici će na području cijele Policijske uprave pojačano poduzimati mjere i radnje nadzora prema takvim vozačima kako bi se spriječilo njihovo sudjelovanje u prometu.

Pojačane aktivnosti počet će se provoditi u petak 11. studenoga i trajat će do ponedjeljka 14. studenoga, u koje će vrijeme (posebno u noćnim i ranim jutarnjim satima) biti provedene posebne ciljane akcije usmjerene na alkoholizirane vozače.

Tijekom noći sa subote na nedjelju 12./13. studenoga 2022. bit će provedena i akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu, ali i na sve druge prometne prekršaje koji su u uzročno-posljedičnoj vezi s događanjem prometnih nesreća, naročito prekršaji iz skupine tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

Uz nadzor vožnje pod utjecajem alkohola i droga, pojačano će se nadzirati i vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Također će se provoditi pojačani nadzor recidivista - višestrukih počinitelja prekršaja, prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Upozoravamo i apeliramo na sve sudionike u prometu da se pridržavaju zakonskih propisa, da prije ili tijekom vožnje ne konzumiraju alkoholna pića te da poštuju ograničenja brzine kako bi izbjegli neželjene posljedice.