Četvrtak, 10 Studeni 2022 09:38

Radni sastanak s novoizabranim čelnicima Obrtničke komore Požeško-slavonske županije

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - Budući da su na vodeća mjesta u Obrtničkoj komori Požeško-slavonske županije na nedavno održanom redovnom izboru za mandatno razdoblje 2022.- 2026. izabrani novi čelnici, predstavnici Hrvatske obrtničke komore, Obrtničke komore Požeško–slavonske županije, održali su radni sastanak sa županicom Antonijom Jozić na kojemu su joj prenijeli informacije o budućim planovima te joj izložili svoje prijedloge za unapređenje suradnje.

Za predsjednika Obrtniče komore Požeško–slavonske županije, za naredno mandatno razdoblje, izabran je Zlatko Špiranec koji po toj funkciji postaje članom Upravnog odbora Hrvatske obrtničke komore. Jedan od potpredsjednika Obrtničke komore je Željko Pojer – predsjednik Udruženja obrtnika Požega, koji je također izabran i za člana Skupštine Hrvatske obrtničke komore, dok je za drugog potpredsjednika izabran Marko Štor – predsjednik Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika.

Predsjednik Komore izvijestio je županicu kako broj obrta raste. Tako je krajem 2020. godine na području Požeško–slavonske županije bilo 1068 obrta. Već krajem 2021. godine taj broj narastao je na 1179 obrta. - Tendenciju rasta možemo vidjeti i u ovoj godini, pa tako broj obrta na dan 31.10.2022. u Požeško–slavonskoj županiji iznosi  1238 – zaključio je Špiranec.

Županica Jozić izrazila je zadovoljstvo, kako činjenicom da broj obrtnika raste, tako i činjenicom da je sve veći broj žena obrtnica. - Zajedničkim snagama stvaramo snažnu županiju, zajedničkim snagama trebamo biti pokretač gospodarskog razvoja naše županije. Naši poduzetnici, obrtnici pridonose svakodnevno tome cilju – rekla je županica.