Četvrtak, 29 Rujan 2022 09:12

Najmlađe Lovačko društvo "Kuna" Paka obilježilo prvih 25 godina postojanja i rada

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - Lovačko društvo "Kuna" iz Pake najmlađe je lovačko društvo Županijskog lovačkog saveza Požeško-slavonske županije. Osnovano je 1997. godine od njih 16-orice aktivnih lovaca koji su bili članovi u susjednim lovačkim društvima, no kako se pojavilo još jedno slobodno lovište na Dilj gori, upravo na potezu od Sovskog dola do Imrijevaca i sve do susjedne općine Levanjska Varoš, uz cestu Ruševo - Đakovo, nastalo je i novo lovačko društvo. Ni danas to nije veliko društvo ima 17 članova, no svi su vrlo aktivno i stignu odraditi sve što je potrebno da lovačko društvo funkcionira.

Izgradili su u lovištima i desetke objekata lovne infrastrukture, brinu se o divljači kojoj se znatno povećao broj. Imaju u lovištu srneću divljač, divlje svinje, jelena u prolazu i svu sitnu divljač kao i nekoliko predatora, od lisice do čaglja. U njihovom lovištu nalazi se i Sovsko jezero. Svoju lovačku kuću imaju u selu Paka gdje imaju društvene prostorije te prostor za obradu ulovljene divljači.

Na obilježavanju 25. godina LD "Kuna" našla su se i 4 osnivača, a jedan od njih Ivan Knežević iznio je i povijest društva od osnivanja do danas. Predsjednik LD Ivan Kopecki i predsjednik ŽLS Branko Bertelović povodom obljetnice uručili su najzaslužnijim članovima Priznanja, koja su dobili Ivan Knežević, Dragan Marijić, Stanislav Jelić i Radoslav Šimić, a odlikovanje 3. reda Hrvatskog lovačkog saveza primili su Dragan Marijić, Marijan Poljak i Drago Bekić.

Obljetnica je proslavljena u Krčmi Zlatni lug uz svečanu večeru i druženje uz glazbu svih članova, izaslanika susjednih lovačkih društava i delegacije Županijskog lovačkog saveza.