Četvrtak, 29 Rujan 2022 08:58

Gosti iz Poljske posjetili OŠ Julija Kempfa

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

POŽEGA - Četvero nastavnika i trideset učenika iz škole Szkola Podstawowa im. Jana Pawla II., koja se nalazi u mjestu Piglowice, u blizini Poznana, prešli su više od 1200 km kako bi posjetili grad Požegu. Domaćin im je bila OŠ Julija Kempfa i njezini nastavnici i učenici. Njihov se dolazak poklopio s tjednom bogatim događanjima u našem gradu.

Zajedno sa svojim domaćinima, nastavnici i učenici iz Poljske, sudjelovali su 26. rujna u održavanju Europskoga dana jezika 2022., obilježenog izlaganjima i igrama u pješačkoj zoni. Bila je to prilika da upoznaju grad, druže se i svim sudionicima predstave i svoj jezik i kulturu.

U utorak, 27. rujna, sudjelovali su i projektu Budi navijač, ne razbijač, u sklopu Dana otvorenih vrata, koji su organizirali Grad Požega i PU požeško-slavonska.

Za svoje su goste iz Poljske, nastavnici i učenici OŠ Julija Kempfa, organizirali i proveli i radionicu starih hrvatskih jela i tradicijskih igara. Različitim prezentacijama i izlaganjima, dvije su škole predstavile jedna drugoj svoj rad, povijest i kulturu gradova i zemalja iz kojih dolaze.

Nije izostao ni zabavni dio za koji je bio zadužen Pub quiz! Druženje je nastavljeno izvedbom tradicionalnih poljskih plesova.

Nastavnici i učenici iz Poljske, iz Požege odlaze upoznati i druge dijelove Lijepe Naše, a ostaje prisjetiti se kako su ovakvi Erasmus+ projekti prilika za osobni i socijalni razvoj vještina svih sudionika.