Nedjelja, 18 Rujan 2022 09:34

Vatrogasci sudjelovali u sanacija šteta od nevremena i obilnih kiša u pet županija

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata  odrađeno je 65 vatrogasnih intervencija  koje su se većinom odnosile na sanacije krovišta te ispumpavanja vode. Tijekom jučerašnjeg dana otpuštene su dislokacije iz Karlovačke županije i Grada Zagreba koje su upućene u ispomoć, a domicilnim vatrogascima pomoć i dalje pružaju vatrogasne snage iz Zagrebačke, Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije.

I na području Karlovačke županije zabilježen je veći broj odrađenih tehničkih intervencija vatrogasaca kao posljedica jakog nevremena. Radi se o intervencijama uklanjanja stabala, sanacije krovišta te ispumpavanja vode. Zabilježeno je 12 tehničkih intervencija na kojima je ukupno sudjelovalo 158 vatrogasaca sa 50 vatrogasnih vozila. Zbog velikih oborina na gornjem toku rijeke Kupe došlo je do naglog porasta vodostaja stoga je glavni vatrogasni zapovjednik uputio izvanrednu dislokaciju vatrogasnih snaga iz Međimurske županije sa 7 vatrogasaca i 3 vatrogasna vozila u ispomoć karlovačkim kolegama u izgradnji box barijera.

karlovačka županija 2Posljedice nevremena sanirale su se i u ostalim županijama pa su vatrogasci Sisačko-moslavačke županije zabilježili 13 tehničkih intervencija na kojima je ukupno sudjelovalo 34 vatrogasaca sa 16 vatrogasnih vozila. 

Na području Primorsko-goranske županije vatrogasci su uklanjali stabla i granje, sanirali krovišta, izvlačili vozila te izrađivali zečje nasipe, a zabilježeno je 11 tehničkih intervencija na kojima je ukupno sudjelovalo 46 vatrogasaca sa 14 vatrogasnih vozila.

I na području Zagrebačke županije zabilježeno je 16 tehničkih intervencija na kojima je ukupno sudjelovalo 76 vatrogasaca sa 21 vatrogasnih vozila, a na kojima su vatrogasci uklanjali srušena stabla se ispumpavali vodu.