Subota, 02 Srpanj 2022 13:22

Održan prvi Požega Urban Fest – početak nove prekrasne priče Big Banda Požega

Ocijeni sadržaj
(16 glasova)

POŽEGA - Bivši atletski stadion još je jednom bio poprište spektakularne glazbene večeri u organizaciji Big Banda Požega.

Prvi festival Dobre vibracije – Požega Urban Fest okupio je sinoć kao goste Big Banda Požega glazbenike rodom iz ovog kraja prepoznatljive u cijeloj Hrvatskoj, od Ivane Kindl, Vesne Pisarović, Jurice Leikauffa, Valerije Nikolovske, Brune Oberan Bošković, Mile Bauković, Dore Jakobović, Detmeća, Zorana Drlića i brojnih drugih umjetnika s velikim tragom u glazbenim žanrovima kojima se bave.

Uoči nastupa velikog big banda predstavio se i mladi, youth big band, čija se edukacija provodi kroz EU projekt. Oko 23 sata uklonjene su stolice sa središnjeg dijela i krenula je plesna zabava uz Electric Corn, disco-funk band velike energije, također s jezgrom u Požegi i Big Bandu Požega.

Pola sata iza ponoći na scenu je stupio splitski TBF i brojne okupljene zabavljao do dugo u noć, kako samo oni to znaju. Svoj doprinos dala je u pauzama i legenda požeške klupske scene DJ Željko Hiršman – Hirš, a program je vodio Boris Benčić.

Trud organizatora nagradilo je i vrijeme visokim temperaturama, ali su i brda Požeške kotline stala u obranu i odbacila jedan kišni val koji je protutnjao kontinentalnom Hrvatskom u večernjim satima. Ne i u Požegi.

Požega Urban Fest nastao je izdvajanjem iz dosadašnjeg Aurea Festa Požega i može se reći kako je Požega profitirala jer umjesto jednog danas imamo dva velika festivala, za početak i kraj ljeta.

Recimo na kraju da je veliku potporu prvi Požega Urban Fest dobio i u Gradu Požegi, generalnom pokrovitelju festivala, kao i Turističkoj zajednici Grada Požege na čelu s novom direktoricom Mirnom Šimunović Svoboda te tvrtki Agronom, pokrovitelju koncerta TBF-a.

Izvor: rva.hr