Petak, 03 Lipanj 2022 08:44

14. Državno natjecanje vatrogasne mladeži RH - natječe se ekipa mladeži DVD Zakorenje

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

U Čakovcu će se ove subote, 4. lipnja na stadionu Mladost (Športska ulica 2) održati XIV. državno natjecanje vatrogasne mladeži Republike Hrvatske.

Bit će ovo prilika za više od stotinu natjecateljskih odjeljenja da odmjere svoje snage u brzini i uvježbanosti, a pobjednici će biti plasirani na Međunarodno vatrogasno natjecanje koje će se u srpnju 2022. godine održati u slovenskom Celju.

IMG 20220530 150407Na natjecanje se kvalificirala Ekišpa mladeži DVD Zakorenje, što je prvi puta u povijesti ovog DVD-a da ekipa sudjeluje na Državnom natjecanju. Voditelj ekipe mladeži je Matej Lončarević.

 - DVD Zakorenje ima dugu i uspješnu tradiciju sa radom vatrogasnog podmladka i mladeži kako smo nastupili na Županijskom vatrogasnom natjecanju koje se održalo u Pakracu i zauzeli 2.mjesto te time stekli plasman za državno vatrogasno natjecanje u Čakovcu koje je zbog korone prolongirano za dvije godine unaprijed 4.6.2022. time se i generacija ekipe mahom promjenila jer ovaj uzrast je namjenjen 12-16 godina tako da su većinom sve novi članovi i članice u ekipi koja će predstavljati našu županiji i Općinu Brestovac 
Koliko je uspješan rad sa najmlađima svjedoči o tome i 90 pehara medalja sa razno raznih vatrogasnih natjecanja diljem Republike Hrvatske
Pripreme natjecateljske ekipe krenule su još dolaskom prolječa ,a sada se punom parom radi na uvježbavanju ekipe i to uz odličnu suradnju sa DVD-om Nova Gradiška i njihovom mladeži ,te DVD-om Brestovac na čijim terenima i opremi se uvježbavamo jer nemamo uvjete i opremu da sami treniramo na svom terenu.
Takoder zahvaljujemo se i svim sponzorima koji su podržali naš rad odnosno vatroganu mladež putem donacija - istakao je voditelj Lončarević.