Subota, 14 Svibanj 2022 09:40

Izborna Skupština Županijskog lovačkog saveza za predsjednika izabrala ponovno Branka Bertelovića

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

POŽEGA - Županijski lovački savez održao je u prostoru Restorana Cool svoju Redovnu godišnju ali i Izbornu skupštinu. Županijski lovački savez ima 28 članica Lovačkih društava s područja Požeško-slavonske županije i jednog privatnog lovoovlaštenika od kojih je na skupštini bilo nazočno 26 predstavnika i predsjednika Lovačkih društava. Izbornoj skupštini nazočio je i novo izabrani predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor. On je sve članove skupštine izvijestio što se trenutno događa oko velikog problema svih lovačkih udruga a to su štete na poljoprivrednim usjevima. Izvijestio je i novinama oko osiguranja štete od divljači u prometu koja se pokriva jednom jedinstvenom policom, no očekuju se i određeni problemi kod promjena osiguravajućih kuća koje sklapaju godišnju policu s Ministarstvom poljoprivrede.

Skupština je usvojila sva izvješća o radu za 2021. godinu kao i financijska izvješća o pozitivnom poslovanju, uz napomenu da izvješća Nadzornog odbora trebaju biti opširnija i sveobuhvatnija. U planovima za ovu godinu predviđena su nova ulaganja u Strelište u Bzenici, a donesene su i nužne promjene Statuta da bi se moglo pristupiti natječajima Europske unije za osiguravanje sredstava za ulaganje u strelište, posebno novog društvenog i smještajnog objekta koji je sve više potreban za organizaciju natjecanja na nivou države, međužupanijskih i županijskih natjecanja.

Za predsjednika Županijskog lovačkog saveza izabran je dosadašnji predsjednik Branko Bertelović, kojemu su svi članovi skupštine dali jednoglasnu podršku. Za potpredsjednike su izabrani Denis Milošević i Hrvoje Korov, te Izvršni odbor od 6 članova i Nadzorni odbor od 3 člana. Delegati za Skupštinu HLS su Branko Bertelović, Denis Milošević i Damir Grujić

Kako se dosadašnji potpredsjednik Božidar Terzić zahvalio na dosadašnjim funkcijama jer želi odmoriti u mirovini i baviti se samo lovom, predsjednik Branko Bertelović uručio mu je prigodni poklon, dalekozor s opremom.