Petak, 06 Svibanj 2022 11:28

Pokaznom vježbom, demonstracijom opreme i natjecanjima osnovnoškolaca obilježen Mjesec zaštite od požara

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEGA - U organizaciji Vatrogasne zajednice Grada Požege danas je na Trgu sv. Terezije Avilske održana prezentacija vatrogasnih sprava i opreme namijenjena polaznicima vrtića, učenicima osnovnih škola, ali i svim zainteresiranim građanima. Prezentacija je održana u povodu manifestacije "Svibanj - mjesec zaštite od požara" koja je nacionalnog karaktera i provodi se već 40-tak godina. Vatrogasne organizacije tijekom mjeseca svibnja tradicionalno intenziviraju vlastite aktivnosti u području promocije vatrogasne struke, odnosno najveći naglasak stavljaju na promicanje preventivnih poruka iz područja zaštite od požara.

IMG 4131

 

Upravo s tim ciljem JVP Grada Požege, DVD Požega i DVD Gornji Emovci održali su prigodnu prezentaciju vozila i opreme.IMG 4115

 - Pozvali smo učenike škola i polaznike vrtića da dođu vidjeti što rade oni stariji, ali i mladi vatrogasci. U današnje vrijeme teško je doći do dobrovoljnih vatrogasaca, a ovo je jedan od načina da potaknemo djecu i mlade da se uključe u dobrovoljna vatrogasna društva jer i mi moramo imati svoje nasljednike. Uz rad prezentiramo i našu opremu, naime prije godinu dana nam je došlo novo vozilo vrijedno 3 milijuna kuna koje nismo imali priliku predstaviti. – rekao je Dalibor Hrunka, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Požege i JVP Grada Požege, dodavši kako je u ovoj godini do sada odrađeno 137 intervencija, od čega je 41 požarna intervencija, 27 tehničkih, dok se ostalo odnosi na prijevoze vode, osiguranja, lažne dojava i sl.

 

IMG 4117Uz prezentaciju opreme, vozila i tehnike vatrogasci su zainteresiranima omogućili pogled iz vatrogasne korpe s 32 metra visine, a učenicima osnovnih škola da se okušaju u natjecanju. Tako su vodom iz brentača pumpanjem trebali srušiti zadani predmet na šest metara udaljenosti. To je zahtijevalo brzinu pumpanja vode ali i preciznost usmjeravanja mlaza vode. Ova natjecanja redovno se održavaju na vatrogasnim natjecanjima djece i mladeži na općinskim, gradskim, županijskim i državnim razinama.IMG 4119

U ime Grada Požege vatrogasce je obišao zamjenik gradonačelnika dr. sc. Borislav Miličević i pročelnica Maja Petrović u gradu Požegi. Grad Požega podržava rad vatrogasnih organizacija na nivou grada i osigurava potrebne financije za njihovo djelovanje.

IMG 4120