Ponedjeljak, 25 Travanj 2022 09:06

Udruga računovođa i financijskih djelatnika Požega ponovno izabrala za predsjednicu Sunčicu Bajić

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

POŽEGA - Održana je Izborna Skupština Udruge računovođa i financijskih djelatnika Požega održana kojoj su prisustvovali brojni članovi i financijski djelatnici među kojima i požeško-slavonska županica Antonija Jozić.

Ove godine, na 36. izbornoj Skupštini Udruge, dugogodišnja članica Udruge, mr. sc. Sunčica Bajić, ponovno je izabrana za predsjednicu. Marinko Babić izabran je za dopredsjednika, a Branka Soudek za tajnicu Udruge. Također, izabran je novi Nadzorni kao i Izvršni odbor te druga tijela udruge. Podneseno je izvješće Verifikacijske komisije te su usvojena Financijska izvješća za 2020. i 2021. godinu, Izvješće o izvršenju programa rada u 2020. i 2021. godini, Program rada za 2022. i 2023. godinu, kao i Financijski plan za 2022. i 2023. godinu.

Predsjednica Sunčica Bajić govorila je o radu u protekle dvije godine, a zbog pandemije uzrokovane korona virusom prošlogodišnja skupština nije mogla biti održana. Nadalje, predsjednica Bajić osvrnula se na planove rada u narednom razdoblju te istaknula kako je unatoč svim ograničenjima održano niz stručnih predavanja, seminara i radionica o aktualnim temama upravo za podizanje razine znanja članova Udruge, a surađivalo se i sa Hrvatskom zajednicom računovođa i financijskih djelatnika te udrugama iz susjednih županija.

Sunčica Bajić istaknula je kako će u programu rada u ovoj i narednoj godini najviše riječi biti o uvođenju eura i prilagođavanju svih sustava ovom načinu poslovanja, a u tu svrhu bit će organizirani seminari koje članovi udruge svakako trebaju pratiti jer će upravo oni podnijeti najveći teret u provođenju navedenih promjena.

Prije održavanja Skupštine, u Velikoj Vijećnici Požeško-slavonske županije održan je regionalni sastanak slavonsko-baranjskih udruga računovođa i financijskih djelatnika sa Hrvatskom zajednicom  (HZRiF). Sastanku su nazočili potpredsjednik Zajednice prof.dr.sc. Danimir Gulin, direktor Stručne službe RiF-a Ivica Milčić, predsjednik Udruge Osijek prof.dr.sc. Branimir Marković, predsjednica Udruge Požega mr.sc. Sunčica Bajić, predsjednici ostalih udruga, te županica Antonija Jozić koja je istaknula kako joj je, obzirom da je donekle svojom profesijom vezana uz financije, itekako poznat značaj, trud, rad i angažman osoba kojima je taj posao svakodnevica.

 - Pohvaljujem hrabrost što ste u ovo vrijeme predaje završnih računa, ipak odvojili jedan dan i došli u Požeško-slavonsku županiju. S druge strane, to sigurno govori o vašoj dobroj organizaciji i angažiranosti oko posla koji radite – rekla je županica Jozić.

Tema sastanka bila je analiza provedenih aktivnosti u prethodne dvije godine, razmjena iskustva, te planirane aktivnosti u narednom razdoblju. Zaključeno je da, unatoč otežanim uvjetima provođenja edukacija i ostalih oblika stručnog usavršavanja koji su prouzročeni pandemijom, u narednom periodu ima dosta prostora za unaprjeđenje. U tom smjeru raspravljalo se o mogućnostima organiziranja regionalnih znanstvenih i stručnih aktivnosti kojima bi se područje financija povezalo s ostalim djelatnostima (poljoprivreda, informacijske znanosti, turizam, obrazovanje...).