Ponedjeljak, 25 Travanj 2022 08:06

U prigodi Dana planeta Zemlje požeškim mališanima podijeljeni spremnici za odvojeno prikupljanje otpada

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEGA - Svake godine 22. travnja obilježava se Dan planeta Zemlje s ciljem jačanja svijest ljudi prema prirodnom okolišu. Tim povodom Dječji vrtić u Rudinskoj ulici danas su obišle pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Andreja Menđel i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović, zajedno s djelatnicima tvrtke Komunalac Požega koji su požeškim mališanima dijelili spremnike za odvojeno prikupljanje otpada te ih na taj način educirali o važnosti brige za okoliš. Spremnike su vrijedni djelatnici Komunalaca tijekom proteklih tjedana podijelili svim školama i vrtićima na području našeg grada, a održane su i kratke edukacije o odvajanju otpada.

Podsjetimo, u listopadu prošle godine Gradu Požegi odobrena su sredstva pomoći Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za neposredno sufinanciranje nabave komunalne opreme, najviše u iznosu do 85.200,00 kuna s PDV-om, što čini 40% procijenjenih troškova nabave komunalne opreme, koji iznose ukupno 213.000,00 kuna s PDV-om. Grad Požega nabavio je spojene posude za odvojeno sakupljanje otpada i to za potrebe odvajanja otpada u osnovnim školam, dok su za.potrebe odvajanja otpada u dječjim vrtićima nabavljene spojene posude za odvojeno sakupljanje otpad. Za potrebe provođenja edukacije nabavljene su i pojedinačne posude u obliku dupina, medvjeda i žabe kako bi se kod djece na zanimljiviji i jednostavniji način stvorile navike odvajanja otpada po bojama i oblicima.
Na ovaj dan podsjetimo se svi zajedno - čuvajmo okoliš, smanjimo količinu otpada, reciklirajmo otpad, kupujmo pametno, ograničimo potrošnju energije i bavimo se fizičkom aktivnošću.

Izvor: pozega.hr